Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 25.01.2016. 10:25

Zakup državnog zemljišta na području grada Benkovca

U zakup na 50 godina da je 21 hektar zemljišta na području Benkovca, pogodnih za podizanje višegodišnjih nasada.

Foto: pixabay.com
  • 796
  • 74
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Benkovca u Zadarskoj županiji i to za jednu proizvodno-tehnološku cijelinu u katastarskoj općini Radašinovci, ukupne površine 21,2947 hektara za koju je određena početna godišnja zakupnina u iznosu od 4.599,65 kuna.

Zemljište je određeno kao površina na kojoj se može osnovati služnost radi podizanja višegodišnjih nasada te je izdvojeno iz šumsko-gospodarskog područja Republike Hrvatske i u mjerodavnosti je Agencije za poljoprivredno zemljište.

Zemljište je potrebno iskrčiti

Zakupnik je dužan ovu proizvodno-tehnološku cjelinu, koja je djelomično obrasla višegodišnjim raslinjem, iskrčiti u svrhu privođenja poljoprivrednoj proizvodnji i to na vlastiti trošak, u roku dvije godine od dana uvođenja u posjed. Ukoliko to ne napravi, zakup se raskida. Zakupnina se umanjuje razmjerno troškovima krčenja, a ako su veći od zakupnine, zakupnik se oslobađa njezina plaćanja te nema pravo na povrat razlike troškova krčenja. Drvnu masu koja ostane nakon krčenja, od zakupnika preuzimaju, transportiraju i njome raspolažu Hrvatske šume d.o.o.

Zakup se daje na 50 godina

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 21. siječnja 2016.

Ponude se šalju preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: "Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Benkovca - za proizvodno-tehnološku cjelinu broj: 1 - ne otvarati".

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a.

Tekst javnog poziva dostupan je i ispod ovoga teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Benkovac Zadarska županija Radašinovci Raslinje Hrvatske šume d.o.o.


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]