Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 10.09.2015. 15:30

Za sektor voća i povrća 366 tisuća kuna

U tvrtki radim sve, od vožnje traktora u polju, do dogovaranja poslova i ne sramim se pitati ako nešto neznam, ističe Slavko Hladika, koji je zahvajujući IPARD-u nabavio novu mehanizaciju te opremio skladište povrća.

Foto: Razvojna agencija Sjever - Dan
  • 309
  • 43
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Desyre d.o.o., osnivača Slavka i Blaženke Hladika iz mjesta Nedeljanca u općini Vidovec u Varaždinskoj županiji, isplaćeno je 366.517,66 kuna za ulaganje u opremanje objekta za skladištenje voća i povrća te poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Nabavljeni su kompresor, plug, kratke tanjurače, rotodrljača, traktor te traktorska prskalica.

Obitelj Hladika bavi se proizvodnjom povrća već gotovo 25 godina. Dio proizvode u plastenicima, a dio na otvorenom. Uglavnom sade kupusnjače i krumpir.

Foto: Razvojna agencija Sjever - Dan


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Desyre Slavko Hladika Blaženka Hladika Nedeljanec Vidovec Varaždinska županija Skladištenje voća Kompresor Plug Kratke tanjurače Rotodrljače Traktor Traktorska prikolica Plastenici Kupusnjače Krumpir


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.