Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 30.09.2015. 11:00

Za nerazvrstane ceste 388 tisuća kuna

U mnogim hrvatskih općinama problem su lokalne nerazvrstane ceste. Za njihovu modernizaciju uglavnom nema novca, no neke su došle do potrebnih sredstava putem IPARD programa.

Foto: Općina Jakšić
  • 147
  • 25
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovaj put za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika.

Općini Jakšić u Požeško-slavonskoj županiji, isplaćeno je 388.444,94 kuna za ulaganje u izgradnju javnih lokalnih nerazvrstanih cesta, uključujući pripremne radove, zemljane radove i radove na strukturi površine ceste.

Između ostaloga, asfaltiran je odvojak ulice Stjepana Radića u mjestu Jakšić, napravljeni nogostup i parkiralište u dužini od 150 metara kao i oborinska kanalizacija u dužini od 255 metara.

Općina Jakšić smještena je u središtu Požeške kotline i prostire se na 44,85 kvadratnih km. Ima nešto više od četiri tisuće stanovnika koji žive u deset naselja i to u Jakšiću, Bertelovcima, Cerovcu, Eminovcima, Granju, Radnovcu, Rajsavcu, Svetinji, Tekiću i Treštanovcima.

Foto: Općina Jakšić


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 301 Požeška kotlina Bertelovci Cerovac Eminovci Granje Radnovac Rajsovac Svetinja Tekić Treštanovci Ruralna infrastruktura Općina Jakšić Požeško-slavonska županija Nerazvrstane ceste Zemljani radovi Asfal


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎