Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada RH
  • 14.03.2023. 14:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Vlada nastavlja s limitiranjem cijena prehrambenih namirnica - ovo su nove

Na popisu je osam umjesto dosadašnjih devet proizvoda. Jedan je, kako je i sam premijer Plenković rekao, maknut zbog mogućih nestašica.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
  • 1.070
  • 131
  • 0

Četvrti Vladin paket mjera pomoći građanima, ustanovama i poduzećima, vrijedan 1,7 milijardi eura, i dalje će sadržavati ograničenja cijena osnovnih prehrambenih namirnica. No, umjesto devet na popisu će ih od 1. travnja biti osam.

Kako je istaknuo premijer Andrej Plenković, limitiranje će obuhvatiti suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile te svinjsko mljeveno i carsko meso.

Naglasio je i da će zbog mogućih nestašica s popisa maknuti svinjske proizvode, lopaticu i vratinu. "Stavili smo zato carsko meso. Znači osam proizvoda umjesto devet. Carsko meso je unutra, lopatica i vratina su vani", rekao je.

Prema novom prijedlogu, mijenja se samo najviša cijena suncokretovog ulja, koja će iznositi 1.72 eura (dosad je bila 1.86).

Na tržištu je kaos, poljoprivredni proizvođači taoci su Vladinih mjera

Upravo ova mjera, limitiranje cijena, ono je na što mjesecima upozoravaju iz agrarnog sektora koji se našao na velikom udaru zbog nemogućnosti podizanja cijena. Začarani krug dodatno ih je doveo u probleme jer im trgovački lanci sad i otkazuju suradnju. 

Predstavljen je danas i paket mjera pomoći za poljoprivrednike i ribare


Tagovi

Vlada Paket mjera Prehrambene namirnice Limitiranje cijena Andrej Plenković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije