Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vladini povjerenici
  • 19.01.2016. 15:20

Vlada je raspustila vodstva 10 gradova i općina

Zbog neusvojenih proračuna za ovu godinu, dva grada i osam hrvatskih općina dobilo je povjerenike Vlade, a mještani će uskoro na prijevremene izbore.

Foto: Općina Gvozd
  • 874
  • 93
  • 0

S obzirom da u zakonskom roku nisu usvojeni gradski i općinski proračuni za 2016. godinu, Vlada RH je raspustila gradska i općinska vijeća te razriješila dužnosti načelnike i gradonačelnike te njihove zamjenike u gradovima Novoj Gradiški u Brodsko-posavskoj županiji i Novalji na otoku Pagu u Zadarskoj županiji te općinama Murter-Kornati u Šibensko-kninskoj, Ražancu i Kolanu u Zadarskoj, Kalniku u Koprivničko-križevačkoj županiji, Ližnjanu - Lisignanu u Istarskoj županiji, općini Cestice u Varaždinskoj županiji, Matuljima u Primorsko-goranskoj i općini Gvozd u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Spomenuti gradovi i općine dobili su vladine povjerenike zadatak kojih je osigurati normalan rad općinskih i gradskih uprava do raspisivanja prijevremenih izbora. Povjerenik za Novu Gradišku je Krunoslav Glavač, za grad Novalju Robert Badurina, u općini Murter-Kornati Edita Filipi, Ražancu Gordana Dell'orco, povjerenica za Kolan je Kristina Božić, za Kalnik Marijan Vuković, u općini Ližnjan - Lisignan Ivan Alerić, općini Cestica Martin Hajdinjak, u općini Matulji Alen Horst - dok je za povjerenicu u općini Gvozd, Vlada RH imenovala Sandru Štokić.

Foto: Općina Gvozd


Tagovi

Nova Gradiška Novalja Murter-Kornati Ražanac Kolan Kalnik Ližnjan-Lisignan Cestice Matulji Gvozd Vladini povjerenici Prijevremeni izbori


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]