Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina s vama - autori Agrokluba
  • 19.09.2018. 12:00

Vjekoslav Hudolin: Agroklub tekstovima ukazuje na stanje i probleme u poljoprivredi, ali i upućuje na njihovo rješavanje

Meni kao novinaru koji se 38 godina bavim temema o selu i poljoprivredi, a surađujem u pet poljoprivrednih medija,  Agroklub je prirastao srcu jer mi urednici s kojima surađujem omogućuju slobodan izbor tema, kaže naš autor Vjekoslav Hudolin.

  • 1.336
  • 125
  • 1

Vjekoslav Hudolin je jedan od onih novinara koji priče donosi najčešće iz mjesta za koje do tada možda niste ni čuli. Priče su to o malim, a velikim, vrijednim ljudima koji se svakodnevno bore živeći od poljoprivrede. Povodom 10 godina Agrokluba, popričali smo i s našim Vjekom, novinarem, voćarem, engimatičarem. 

Što Agroklub postiže na medijskom tržištu u vrijeme kada je većina medija uglavnom tabloidna?

Smatram da Agroklub ima važnu ulogu na medijskom tržištu jer svojim tekstovima ukazuje na stanje i probleme u poljoprivredi, ali i upućuje na njihovo rješavanje, ne samo u Hrvatskoj nego i u zemljama u okruženju. Svojim stručnim napisima pomaže poljoprivrednicima, osobito početnicima i onima koji imaju manje iskustava u proizvodnji, a marketinškim predstavljanjem tvrtki upoznaje ih s novitetima u raznim oblastima (poljoprivredna mehanizacija, zaštitna sredstva, sjemenarstvo, gnojiva, moderne tehnologije…)

Vjeko Hudolin: Poljoprivrednici nemaju veliku šansu u nekim drugim medijima  

Koliko je važno danas zastupati poljoprivredu, selo i seljaka?

Jako je važno zastupati poljoprivredu, selo i poljoprivrednike upravo kroz ove oblike informiranja i edukacije, jer osim u nekoliko poljoprivrednih medija, među kojima Agroklub ima iznimno zapaženu ulogu, poljoprivrednici nemaju neku veliku šansu u nekim drugim medijima (dnevnim, tjednim…) ukazivati na probleme koji ih muče, ali i na svoja postignuća. 

Snaga Agrokluba - novinari koji žive svako ispisano slovo

Dobivate li kakve povratne informacije/reakcije od čitatelja? Ima li nešto na što ste ponosni, nešto što ste potaknuli svojim člankom?

Budući da većinu svojih reportaža podijelim i u nekoliko grupa na Facebooku, često dobivam dosta povratnih informacija kroz reagiranja i komentare i poruke. Primjerice, na posljednji tekst o velikom urodu jabuka na gospodarstvu obitelji Mamuza iz Caga, kod Okučana stiglo mi je desetak upita za povezivanje s tom obitelji, neki su čitatelji Agrokluba već kupili te jabuke, ima još dosta najava potencijalnih kupaca, čime kao specijalizirani poljoprivredni medij pomažemo ovoj obitelji koja teško živi od malih prihoda. A to je samo jedan u nizu primjera.   

Posebno su uspješna gospodarstva gdje u obitelji svi zajednički rade

Što mislite da je čitateljima najzanimljivije, zadovoljavamo li njihove potrebe? 

Mislim da su, među ostalim, čitateljima zanimljiva iskustva drugih proizvođača, njihov put od nekakvih početaka do uspješne proizvodnje, konkretne priče s poljoprivrednih gospodarstava za koje se i sam zalažem, jer iz njih se vidi da se u poljoprivredi može opstati, pa i solidno živjeti, ali uz puno rada, dobre organizacije, primjenu najsuvremenije tehnologije. Posebno su uspješna gospodarstva gdje u obitelji svi zajednički rade. 

U kojem bi smjeru Agroklub trebao ići?

Treba nastaviti ovim putem, drago mi je da Agroklub vode ljudi s puno ideja i da uvijek uvode nešto novo.

10 godina (R)Evolucije poljoprivrede

Kako vi vidite Agroklub i što znači za vas?

Meni kao novinaru koji se 38 godina bavim temema o selu i poljoprivredi, a surađujem u pet poljoprivrednih medija,  Agroklub je prirastao srcu jer mi urednici s kojima surađujem (i uređivačka politika) omogućuju slobodan izbor tema, dakle, mogu predlagati i pripremati priče na terenu za koje smatram da zaslužuju mjesto na stranicama Agrokluba.    


Tagovi

Autori Agrokluba Agroklub Vjekoslav Hudolin 10 godina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]