Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 16.04.2015. 14:45

Vidra prijavila 63 projekta iz Programa ruralnog razvoja!

Vidra, najuspješnija razvojna agencija u Hrvatskoj!

  • 342
  • 28
  • 0

Na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020. Razvojna agencija Vidra iz Virovitice pripremila je 63 projekta za poljoprivredne proizvođače i prerađivače s područja Virovitičko-podravske županije.

"Ukupna vrijednost tih projekata je 90 milijuna kuna, s tim da je potpora koja će se ostvariti njihovom realizacijom 73 milijuna kuna. Ovi podaci dokaz su da je Vidra, kao agencija koja je 2008. godine i osnovana kako bi razvila strateške grane gospodarstva naše županije i uz to povećala i kvalitetu života, opravdala svoje postojanje. Kada se uzmu u obzir podaci o veličini naše županije i broj prijavljenih projekata te podaci daleko većih županija i njihove prijave od po tek desetak projekata, lako je zaključiti da je Razvojna agencija Vidra najbolja agencija u državi", ističe njezin ravnatelj Tomislav Petrić i dodaje da će realizacija projekata značiti gospodarski rast i zapošljavanje.

Pojedinačno, veličine ulaganja kreće se od 150.000 kuna do 16.000.000 kuna, a odnose se na ulaganja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji kao što su ratarstvo i stočarstvo, rekonstrukciju farmi, podizanje novih dugotrajnih nasada, ulaganja u plastenike i slično.

Korisnici su s područja cijele županije, od Orahovice do Pitomače.

Važno je napomenuti da su to poljoprivredna gospodarstva - odnosno poljoprivredni subjekti koji kroz ove natječaje i potpore podižu konkurentnost, razvoj, ali i zapošljavanje novih radnika, kaže Petric i dodaje kako će na svaki natječaj koji slijedi, zahvaljujući strateškim odlukama župana Tomislava Tolušića i kontinuiranom jačanju ljudskih potencijala Razvojne agencije Vidra, moći prijaviti još minimalno ovoliko projekata.

Izvor: Virovitički list


Tagovi

Agencija za plaćanja Podmjera 4.1. Podmjera 4.2. Mjera 4 Program ruralnog razvoja RH Razvojna agencija Vidra Virovitica Projekti Virovitičko - podravska županija Ravnatelj Tomislav Petric Gospodarski rast Ratarstvo Stočarstvo Rekonstrukcija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer