Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 30.08.2013.

Vesna Gantner Kuterovac napustila Ministarstvo poljoprivrede

Odnos ministra Jakovine i Vesne Kuterovac zaoštrio se kod seljačkih prosvjeda vezano za poticaje, a teške riječi koje su se mogle čuti od ministra samo su ubrzale njenu odluku

Foto: Bruno Konjević
  • 3.749
  • 337
  • 0

Pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, Vesna Gantner Kuterovac, jučer je na osobni zahtjev, zbog neslaganja s aktualnim stavovima Ministarstva poljoprivrede, razriješena s te dužnosti.

Prof.dr.sc. Vesna Gantner Kuterovac rođena je 1979. u Osijeku, gdje je završila Prirodoslovno-matematičku gimnaziju te Poljoprivredni fakultet u Osijeku, smjer zootehnika. Od 2004. zaposlena je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku u Zavodu za specijalnu zootehniku. Na tom je fakultetu doktorirala 2007. godine, izabrana u zvanje docenta 2009., a prošle godine u zvanje izvanrednog profesora.

U Ministarstvu poljoprivrede vodila je Upravu poljoprivredne i prehrambene industrije. Konkretni razlozi njenog odlaska iz Ministarstva poljoprivrede još uvijek su nepoznati. Portal Index jučer je objavio informaciju kako je u pozadini odlaska pomoćnice ministra njezin sukob s ministrom Jakovinom oko poljoprivrednih potpora i seljačkih prosvjeda. Podsjetimo, Jakovina je bio vrlo oštar prema seljacima koji su prosvjedovali početkom kolovoza na cestama.

Vesnu Gantner Kuterovac, zamijenit će dosadašnja Jakovinina savjetnica Zvjezdana Blažić.

U zadnjih 6 mjeseci, Tihomir Jakovina je promijenio već troje pomoćnika, što znači da stvari u Ministarstvu ne funkcioniraju baš najbolje. Prvo je u ožujku Luka Čuljak, koji je bio zadužen za ruralni razvoj i EU suradnju, navodno tek iz priopćenja sa zatvorenog dijela sjednice Vlade doznao da je smijenjen. Nagađalo se kako je Čuljak smijenjen jer navodno nije znao engleski jezik, ali i zbog svog stava prema Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, jer je bio zagovornik njezinog gašenja.

Nekako istodobno zbog osobnih razloga otišao je i pomoćnik za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, diplomirani šumar Goran Rubin (u šumarstvo je kročio još 1988.), no upućeni izvori kažu da nije htio potpisati neke dvojbene dokumente.

Zanimljivo je napomenuti da je Vesna Gantner Kuterovac, čija je specijalnost genetika krupne stoke, upravljala istim sektorom kojim je u razdoblju od 2007. do 2009. kao državni tajnik i član Hrvatske seljačke stranke vodio njezin suprug Krešimir Kuterovac, direktor u koncernu Agrokor.

Foto: Bruno Konjević


Tagovi

Vesna Gantner Kuterovac Poljoprivredni fakultet Uprava poljoprivredne i prehrambene industrije Tihomir Jakovina Luka Čuljak Goran Rubin Sukob


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]