Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 30.08.2015. 08:25

Velike štete u Podravini i Prigorju!

Dugotrajna suša uvelike je umanjila urod u đurđevačkom dijelu Podravine, gdje se mnoga gospodarstva bave voćarstvom. Na Kalniku su velike štete i na kukuruzu te vinovoj lozi.

  • 212
  • 22
  • 0

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zbog suše je proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Đurđevca te općine Gornja Rijeka i Kalnik. Sušno i vruće razdoblje od 1. srpnja do 20. kolovoza 2015. godine, nanijelo je velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Štete se prijavljuju od 1. do 15. rujna 2015.

"Elementarna nepogoda za područje Grada Đurđevca proglašena je zbog šteta na nasadima jabuke, breskve, marelice, šljive, višnje, trešnje i oraha i to na površinama koje se nalaze u katastarskim općinama Đurđevac, Đurđevac Grad, Severovci, Mičetinac, Sveta Ana, Čepelovac, Budrovac, Sirova Katalena i Suha Katalena, dok su u općini Kalnik najviše stradali kukuruz, jabuke, šljive i vinova loza"; ističu u županiji.

Prijava šteta počinje u utorak 1. rujna i traje zaključno s utorkom 15. rujna 2015. U Đurđevcu je poljoprivrednici prijavljuju u prostorijama Gradske uprave, S. Radića 1, I kat, soba 59, od 09:00 do 12:00 sati, a u Kalniku i Gornjoj Rijeci u prostorijama tamošnjih općina.

Sa sobom treba ponijeti osobnu iskaznicu, OIB, zapisnik o uporabi poljoprivrednog zemljišta tzv. ARKOD te IBAN broj žiro ili tekućeg računa. Odluku o proglašenju, u cijelosti možete pročitati ispod teksta.


Povezane biljne vrste

Orah

Orah

Sinonim: Oras | Engleski naziv: Nut | Latinski naziv: Juglans regia L.

Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših agroklimatskih područja preporuča se jesenska sadnja jer se tako bolje primaju sadnice te je bolji rast u... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Koprivničko-križevački župan Darko Koren Elementarna nepogoda Đurđevac Gornja Rijeka Kalnik Nasadi jabuka Breskve Marelice Šljive Višnje Trešnje Orah Kukuruz Vinova loza


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs