Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 12.04.2018. 08:30

Velika tragedija kod Đakova: Otac Stipe i sin Goran Markić poginuli na polju

Strašna nesreća uzela je dva života, za treći se bore liječnici osječke bolnice.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
  • 6.213
  • 467
  • 0

Otac Stipe (71) i sin Goran (32) Markić smrtno su stradali u urušavanju silosa, a za jedan život člana poznate stočarske obitelji, još se bore liječnici osječke bolnice. Do nesreće je, navela je policija, došlo jučer popodne na njihovu polju u Đurđancima nedaleko Đakova. Prema zasad poznatim podacima, na tri muškarca se urušio zid silosa koji je vrijedna obitelj gradila. 

Obitelj Markić itekako je poznata u đakovačkom kraju - bave se uzgojem mesnih pasmina krava, a upoznala ih je i cijela Hrvatska kada su još 2011. s gotovo 700 grla stoke došli pred zgradu Općine Semeljci koja im nije produžila zakup nad 65 hektara zemlje. Zemlje koju su obrađivali 18 godina.  Slučaj nedobivanja zemlje doveo je u Semeljce i tadašnjeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, a obitelj Markić zapravo je bila i okidač za oduzimanje dodjele zemlje lokalnoj samoupravi i prebačena u Zagreb na Agenciju za poljoprivredno zemljište.

Obitelj je zbog zakupa zemlje prosvjedovala i 2015. kada su s pet bikova stigli u Zagreb pred zgradu Ministarstva poljoprivrede i Agenciju za poljoprivredno zemljište. Stipe je, inače, bio ponosni otac šestero sinova i šest kćeri koji su svi vrijedno radili na imanju. 


Tagovi

Stipe Markić Goran Markić Tragedija Silos Đurđanci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]