• Krađe
  • 27.10.2017. 11:00

Ukrali 10 praščića, ovršili kukuruz, posjekli šumu

Ukradeni praščići, kukuruz, vrba i topola..., zabilježila je vukovarsko-srijemska policija u samo nekoliko dana.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 2.351
  • 171
  • 0

Ukradeni praščići, kukuruz, vrba i topola, zabilježila je vukovarsko-srijemska policija u samo nekoliko dana. Naime, kako navode, iz farme za uzgoj svinja u Ostrovu, u Kolodvorskoj ulici, otuđeno je deset praščića. Krađa se dogodila tijekom mjeseca listopada, a vlasnik, 58-godišnjak iz Ostrova, oštećen je za iznos od više tisuća kuna, navodi Vukovarsko-srijemska policija.

U istoj županiji, između 4. i 19. rujna iz kanala "Žestilovac" kod Soljana posječeno je i otuđeno je 50 kubnih metara vrbe i topole. Vlasniku, Hrvatskim vodama, pričinjena je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. U poljskom predjelu "Livade" kod Marinaca, između 1. i 20. listopada, s njive zasijane kukuruzom nepoznati počinitelj ovršio je 14 redova kukuruza. Materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna pričinjena je vlasniku, 58-godišnjaku iz Bršadina.

Slične krađe se, naravno, događaju i u drugim dijelovima zemlje. Podsjećamo, više od šest tona zelja u vlasništvu 48-godišnjaka, u vrijednosti većoj od 14.000 kuna otuđio je nepoznati počinitelj s oranice u Skradniku kod Josipdola, u razdoblju od 20. rujna do 8. listopada, izvijestila je karlovačka policija.

Foto: Pixabay/skeeze


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta... Pročitaj više »

Tagovi

Krrađe Praščići Kukuruz Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi