Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 11.09.2017. 16:00

Učimo od Izraela, pustinju su učinili plodnom

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u dvodnevnom je službenom posjetu Izraelu.

Foto: Bigstockphoto/Robert Hoetink
  • 2.278
  • 362
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u dvodnevnom je službenom posjetu Izraelu danas, 11. i sutra, 12. rujna 2017. godine. Za vrijeme boravka u Izraelu susrest će se s izraelskim ministrom poljoprivrede Uri Arielom s kojim će razgovarati o suradnji u području poljoprivrede i razmijeniti iskustva u području navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministar Tolušić susrest će se i s drugim ministrima poljoprivrede i gospodarstva u okviru sajma WATEC 2017. koji se održava u Tel Avivu, a koji okuplja stručnjake i tvrtke iz područja navodnjavanja, vodoopskrbe i odvodnje kao i one koje se bave sustavima pročišćavanja voda i upravljanjem okolinom u odnosu na raspoložive resurse. U okviru posjeta predviđen je obilazak izraelskih tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i primjeni sustava za navodnjavanje te institucija zaduženih za razvoj i praćenje poljoprivredne proizvodnje i upravljanje vodnim resursima.

"Izrael je od pustinje napravio plodne poljoprivredne površine i danas na milijun hektara proizvodi većinu hrane za svoje potrebe. Od toga je pola milijuna hektara navodnjavano. Moderna poljoprivredna proizvodnja u Izraelu rezultat je uske suradnje između znanstvenika, poljoprivrednika i industrije vezane uz poljoprivredu. Zajedno su razvili i primijenili sofisticirane metode navodnjavanja i agromehaničku opremu. Trebamo učiti iz njihovog primjera i primijeniti ta iskustva u našim uvjetima poljoprivredne proizvodnje, jer nema razloga da sa jednakom količinom poljoprivrednih površina kao Izrael, Hrvatska ne proizvodi dovoljno hrane za svoje stanovništvo", izjavio je ministar Tomislav Tolušić prije odlaska u Izrael.

Foto: Bigstockphoto/Robert Hoetink


Tagovi

Tomislasv Tolušić Izrael Posjet


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije