AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Učimo od Izraela, pustinju su učinili plodnom

Učimo od Izraela, pustinju su učinili plodnom

Ministarstvo poljoprivrede

Učimo od Izraela, pustinju su učinili plodnom

Datum: 11.09.2017. 16:00 |

1

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u dvodnevnom je službenom posjetu Izraelu.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u dvodnevnom je službenom posjetu Izraelu danas, 11. i sutra, 12. rujna 2017. godine. Za vrijeme boravka u Izraelu susrest će se s izraelskim ministrom poljoprivrede Uri Arielom s kojim će razgovarati o suradnji u području poljoprivrede i razmijeniti iskustva u području navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministar Tolušić susrest će se i s drugim ministrima poljoprivrede i gospodarstva u okviru sajma WATEC 2017. koji se održava u Tel Avivu, a koji okuplja stručnjake i tvrtke iz područja navodnjavanja, vodoopskrbe i odvodnje kao i one koje se bave sustavima pročišćavanja voda i upravljanjem okolinom u odnosu na raspoložive resurse. U okviru posjeta predviđen je obilazak izraelskih tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i primjeni sustava za navodnjavanje te institucija zaduženih za razvoj i praćenje poljoprivredne proizvodnje i upravljanje vodnim resursima.

"Izrael je od pustinje napravio plodne poljoprivredne površine i danas na milijun hektara proizvodi većinu hrane za svoje potrebe. Od toga je pola milijuna hektara navodnjavano. Moderna poljoprivredna proizvodnja u Izraelu rezultat je uske suradnje između znanstvenika, poljoprivrednika i industrije vezane uz poljoprivredu. Zajedno su razvili i primijenili sofisticirane metode navodnjavanja i agromehaničku opremu. Trebamo učiti iz njihovog primjera i primijeniti ta iskustva u našim uvjetima poljoprivredne proizvodnje, jer nema razloga da sa jednakom količinom poljoprivrednih površina kao Izrael, Hrvatska ne proizvodi dovoljno hrane za svoje stanovništvo", izjavio je ministar Tomislav Tolušić prije odlaska u Izrael.

Foto: Bigstockphoto/Robert Hoetink

Broj pregleda članka: 2112; Uspješnost članka: 360.6

Tagovi: Izrael, Posjet, Tomislasv Tolušić

Ključne riječi članka: ucimo, od, izraela, pustinju, su, ucinili, plodnom, poljoprivrede, izrael, poljoprivredne, tolušić, ministar, navodnjavanja


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!