Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 15.05.2023. 09:45

U Obrovcu zbog Zrmanje izvanredno stanje, Una prijeti Hrvatskoj Kostajnici, loše vijesti stižu i iz Like

Nažalost, oborine se očekuju i danas, a izvanredne mjere uvedene su u brojnim mjestima.

Foto: Fb/Ravnateljstvo civilne zaštite
  • 692
  • 75
  • 0

Dok iz Gračaca stižu nešto bolje vijesti - rijeka Otuča se vratila u svoje korito, Hrvatske vode proglasile su sinoć izvanredno stanje za Obrovac gdje je vodostaj rijeke Zrmanje prešao povijesnu razinu i još uvijek raste.

Kako navodi Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, ondje su tijekom cijele noći pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka i Split i djelatnici Hrvatskih voda s mještanima i ostalim operativnim snagama civilne zaštite punili vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio grada od nabujale Zrmanje. 

Loše vijesti stižu i s područja Sisačko-moslavačke županije gdje su jutros uvedene izvanredne mjere obrane od poplava - Sektor D, branjeno područje 10, Banovina - vezano uz visinu Une na vodomjeru Hrvatska Kostajnica. Visina Une u 8 je sati bila +383 cm. 

I Županijski centar 112 Gospić javlja da su uspostavljene izvanredne mjere obrane od poplava na području "mali sliv Lika - Krušnica" i  "mali sliv Lika - Jadova". 

Na udaru jakih oborina koje su izazvale poplave, proteklih su dana bile i Šibensko-kninska, Požeško-slavonska te Virovitičko-podravska županija. Vatrogasci su ispumpavali vodu, uklanjanje grana s prometnica, sanacija šahtova na području Knina, Đevrska, Uzdolja, Piramatovaca, Tribunja i Srime. Područje grada Požege zahvatila je u subotu jaka kiša praćena ledom. Dan poslije, nevrijeme praćeno jakom kišom, zahvatilo je područje općina Mikleuš i Slatina. 

Dodatno javljaju i probleme na području Osječko-baranjske i Krapinsko-zagorske županije. Vezano uz prvu, zaprimljena je noćas dojava o prodoru vode u dvorište kuće u Našičkom Novom Selu, dok je kod Marije Bistrice došlo do klizišta na petom kilometru ŽC 2221 u naselju Globočec i kod Stubičkih Toplica na ŽC 2219, kod mjesta Pile, cesta Pile – Sljeme (vrh Medvednice). Do pojave klizišta došlo je i kod Krapinskih Toplica na lokalnoj cesti Hršak Breg – Vuglec Breg. 

[Zadarska županija] ➡️Stanje na području Gračaca jutros se pomalo smiruje, rijeka Otuča vratila se u svoje korito. I...

Objavljuje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RHNedjelja, 14. svibnja 2023.

Vrijeme, nažalost i za danas donosi oborine, a Državni hidrometeorološki centar izdao je narančasto upozorenje za Velebitski kanal, dubrovačku regiju i južnu Dalmaciju na vjetar s tim da je ponegdje moguća i obilnija kiša. 

Štete su, sigurno je, velike. Ponajviše na stambenim i javnim objektima, a kolike su na poljima koja su pod vodom - tek će se vidjeti kad prođe opasnost od bujičnih poplava.  


Fotoprilog


Tagovi

Poplava Štete Rijeke Olujno nevrijeme Ravnateljstvo civilne zaštite Obrovac Gračac Hrvatska Kostajnica Slatina Mikleuš Požega Gospić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs