Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2023
  • 21.10.2022. 10:30

U finalu za izbor traktora godine McCormick X6.414 P6-Drive - po čemu je poseban?

S dužinom podvozja od 2,56 m, težinom bez opterećenja 5,5 tona i ukupnom radnom težinom 9,5 tona ima vrlo dobru manevrivost koja daje odličan višenamjenski traktor za mješovita poljoprivredna gospodarstva.

Foto: ARGO tractors
  • 538
  • 51
  • 0

ARGO tractors grupacija u ovogodišnjem TotY izdanju ima dva finalista. U završnom je krugu izbora u kategoriji Best Utility McCormick X6.414 P6-Drive, a u kategoriji Best of Specialized Landini Rex 4-120 GT Robo-Shift.

McCormick X6.414 P6-Drive srednji je od tri modela iste linije u rasponu maksimalne snage od 135 (X6.413) do 155 konjskih snaga (X6.415) u boostu.

Ukratko, ovaj model je "naoružan" novim motorom petog stupnja redukcije emisije ispušnih plinova, potpuno novim P6-Drive prijenosom, IFS neovisnom prednjom osovinom, CCLS hidrauličkom pumpom, Smart Pilot Plus Joystick-om i novim, alii  prepoznatljivim McComick stylingom koji zaokružuje HighVision kabina s krovnim prozorom.

P6-Drive prijenos složen sa šest Powershift brzina

Fiatov NEF 45 4-cilindarski motor 4,5 litara zapremine, unaprijeđenog ubrizgavanja, a time i reakcije ima nazivnu snagu 123, maksimalnu 135, a u boostu 146 KS. Najveći okretni moment od 610 Nm postiže na 1.300 okretaja u minuti. Porast momenta je 44 posto. Potrošnja goriva je 206 gr/kWh. Stage V stupanj emisije postiže zahvaljujući Hi-eSCR2 paketu naknadne obrade plinova.

Pripremljen je za prednji uzovarivač

U cijelosti razvijen i proizveden u vlastitoj radionici, novi mehanički P6-Drive prijenos "složen" je sa šest Powershift brzina u četiri ranga, odnosno 24x24 ili 40x40 brzina (s puzajućom brzinom). U radnom rasponu od 4 do 12 km/h, uobičajenom za poljske radove, nalazi se 16 brzina.

Powershutlle s kontrolom modulacije daje operateru mogućnost podešavanja stupnja osjetljivosti RPS-a od minimalnih 0,38 do maksimalnih 50 km/h. Smart Auto PowerShift automatski odabire stupanj prijenosa u odnosu na opterećenje. Ekobrzina od 40 km/h na 1.572 a 50 km/h sa 1.965 okr/min.

Prednje priključno vratilo ima brzinu 1000, a stražnje 540-540E-1000-1000E okr/min, s elektor-hidrauličkom aktivacijom.

Opremljen paketom za precizno navođenje

Hidraulički sustav ima dva odvojena protoka – 114 l/min i 44 l/min. Što se tiče hidrauličkih funkcija, tu je pet elektronički upravljanih stražnjih ventila te dva srednja. Traktor iz tvornice stiže pripremljen za M40 prednji utovarivač, maksimalnog podiznog kapaciteta 1,9 tona na visinu 4,1 m, čijim funkcijama u potpunosti upravlja SmartPilot Joystick. Na raspolaganju je prednja hidraulička kuka podiznog kapaciteta 2,5 i stražnja 7,2 tone.

Nova HighVision kabina na četiri stupa osigurava odličnu preglednost 360 stupnjeva upotpunjenu panoramskim krovnim prozorom, a ergonomski višenamjenski upravljački rukohvat udobnost upravljanja svih najvažnijih funkcija traktora. Sve-u-jednom upravljačka ručica kontrolira memorije motora, prijenosa (AutoPowerShift/ReversePowerShutlle), funkciju hidraulike (šest ventila), uključivanja vratila, i MyHMF okretanje na uvratini.

Na rukohvatu su funkcije pogona na sva četiri kotača, PTO podešavanje, diferencijalna blokada, kao i postavke motora (APS/RPS) te MyHMF.

Savršen spoj svestranosti i performansi

Precizna poljoprivreda temelji se na ISObus kompatibilnosti i PSM paketu za automatsko precizno navođenje po parceli. DSM 12 inčni zaslon osjetljiv na dodir kontrolira sve postavke traktora. Na koncu, tu je i dijagnostičko daljinsko upravljanje flotom s podacima traktora (GPS lokacija, potrošnja goriva, brzina motora...), te statusom traktora (s alarmom kada traktor izlazi iz označenog područja). Dijagnostika na daljinu osigurava najbolji raspored servisa.

S dužinom podvozja od 2,56 m, težinom bez opterećenja 5,5 tona i ukupnom radnom težinom 9,5 tona, X6.414 ima vrlo dobru manevrivost koja u kombinaciji s podiznim kapacitetom daje odličan višenamjenski traktor za mješovita poljoprivredna gospodarstva. Inženjeri McCormicka vjeruju kako je ovogodišnji finalist savršen spoj svestranosti i performansi.


Tagovi

TotY 2023 McCormick X6.414


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]