Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup proizvoda
  • 04.04.2020. 18:30

Trgovački lanci otvaraju vrata malim proizvođačima - kome se javiti za otkup?

Za proizvođače voća i povrća koji više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama radi prevencije širenja koronavirusa, trgovački lanci otvaraju svoja vrata. Donosimo informacije gdje se javiti!

Foto: Depositphotos/IgorVetushko
  • 2.838
  • 414
  • 1

Za one poljoprivredne proizvođače koji su izgubili primarni kanal prodaje uslijed pandemije koronavirusa, trgovački lanci otvaraju svoja vrata diljem Hrvatske. Kome se i kako možete javiti?

Trgovački lanac Konzum

Trgovački lanac Konzum pozvao je sve male proizvođače koji su svoje proizvode dosad nudili uglavnom na tržnicama da im se jave kako bi osigurali plasman svojih proizvoda kroz njihove trgovine.

Upućuju sve zainteresirane poljoprivrednike da se jave distributerima Marinadi, PIK Vinkovcima i Fragariji koji će vršiti otkup i isporuku Konzumu uz zajamčene najviše standarde kvalitete. U projekt će se moći uključiti i oni uzgajivači koji su već prije javili na Konzumov natječaj "Najbolje iz Hrvatske".

Distributer Marinada

"Spremni smo reagirati na način da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne.  Standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo na tržište", ističu iz Marinade.

U dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, njihov prodajni asortiman prilagodit će se robama koje će se kroz ovu mjeru otkupiti. Za sve dodatne informacije na raspolaganju stoje djelatnici Marinade, a kontakti otkupnih centara navedeni su niže.

Kontakt Marinade - telefon: 031/620-140 ili e-mail: marinada@marinada.hr ili se možete javiti na jedan od Vama najbližih otkupnih centara:

  • Otkupni centar Donji Miholjac. Voditeljica: Radmila Tatarin, kontakt: 099/493-1533
  • Otkupni centar Lozan (Virovitica). Voditelj: Ivan Suhanek, kontakt: 091/666-2005
  • Otkupni centar Varaždin. Voditeljica: Ivana Jozić, kontakt: 099/327-7674
  • Otkupni centar Opuzen. Voditelj: Dragan Crnomarković, kontakt: 099/520-6724
  • Skladište Zagreb. Voditelj: Vladimir Mandelc, kontakt: 099/353-6233

Distributer PIK Vinkovci

PIK Vinkovci otkupljivat će lubenicu, kupus, mladi krumpir, dinju, krastavac, salatu kristal, kelj, poriluk, rajčicu, jabuke, tikvice, crveni kupus, grožđe, tikve, šparoge, peršin, blitvu, luk, papriku, šljivu, celer, breskvu, nektarinu, krušku, češnjak, patlidžan, ciklu, marelicu, korabu, kukuruz šećerac, celer, trešnju, rotkvicu, mladi luk itd.

Sav otkup voća i povrća realizirat će se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete, a sa svim novim kooperantima će se napraviti ugovor o suradnji kojim će se definirati ugovorni odnosi. Sastavni dio svakog bit će i pravilnik o kvaliteti robe, ističu iz tvrtke.

"PIK Vinkovci imaju iznimno dobru i korektnu suradnju s više od 500 kooperanta. Putem pet otkupnih centara koji strateški pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju cijele Hrvatske, godišnje otkupe više od 20.000 tona voća i povrća", rekao je izvršni direktor poljoprivrede Fortenova grupe Vlado Čondić Galiničić.

Kontakt PIK Vinkovci - telefon za Zagreb i Dalmaciju: 023/662-548, za Slavoniju: 032/270-084 ili e-mail: otkup@pik-vinkovci.hr. Informacije možete dobiti osobnim dolaskom na adrese otkupnih centara:

  • Otkupni centar Lipovac, Cvjetno naselje bb, Lipovac
  • Otkupni centar Čeminac, Školska 5a, Čeminac
  • Otkupni centar Polača, Industrijska zona Primat bb, Polača (kod Zadra)
  • Otkupni centar Kaštela, Trogirska cesta broj 5, Trogir
  • Otkupni centar Zagreb, Kelekova 47, Zagreb

Distributer Fragraria

Kao distributer većim trgovačkim lancima koji su se odazvali inicijativi, i oni pozivaju proizvođače da se jave. Putem e-maila pošalju ponudu koja uključuje informacije o kojim proizvodima raspolažu, o kojim je količinama riječ, koje su im logističke mogućnosti isporuke u hladnjaču te mogući rokovi. Bitno je ostaviti svoje podatke i kontakt kako bi vam se iz tvrtke mogli povratno javiti.

Kontakt Fragrarije - e-mail: fragaria@fragaria.hr ili telefon: 01/2339-729

Trgovački lanac Spar 

Spar je također pozvao sve male proizvođače voća i povrća da im se jave direktno na centralu kako bi osigurali plasman svojih proizvoda na police Spar i Interspar trgovina.

Proizvođače koji nemaju mogućnost samostalnog pakiranja i isporuke proizvoda mole da kontaktiraju distributere Marinadu, Fragariju i Osatinu, koji će odraditi taj posao za njih i ubrzati cijeli proces plasmana.

Osim toga, proširili su suradnju s različitim OPG-ovima koji se bave i uzgojem bilja te od kojih otkupljuju cvijeće, sadnice i začine. U njihovim većim trgovinama kupci sada mogu pronaći pelargonije, ružmarin, lavandu, razne trajnice, ljetnice te druge vrste s kojima se balkoni i okućnice mogu učiniti ljepšim i ugodnijim mjestom.

Kažu da su do sada ostvarili suradnje s novih 60 domaćih poljoprivrednih proizvođača koji, zbog izvanredne situacije, više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama. U prvih nekoliko dana od malih proizvođača i OPG-ova otkupili su salate, pakirane rajčice, poriluk, blitvu, peršin, špinat, matovilc i rikule.

Oni i proširuju suradnje postojećim domaćim dobavljačima, pod markom Vrtovi Hrvatske i kampanjom Da, domaće je! 

Kontakt Spara - telefon: 01/2410-900

Trgovački lanac Kaufland

Inicijativi se pridružuje i Kaufland s pozivom proizvođačima mliječnih proizvoda, mesnih prerađevina, jaja, ulja, svježih sokova, domaće tjestenine, voćnih namaza, čajeva i biljnih proizvoda, slatkiša i kolača, proizvoda od meda, brašna te konzerviranog povrća.

Neki od kriterija koji valja zadovoljiti su dovoljne količine, odgovarajuće pakiranje s deklaracijom i visoki higijenski standardi.  Oni koji ih zadovolje dobiti će marketinšku potporu te mogućnost dugoročne suradnje.

Podsjećaju da već niz godina surađuju s domaćim proizvođačima kroz projekt "Naše mi najbolje paše".

Rok za prijavu je do 15. travnja 2020. godine, a prijaviti se možete slanje e-maila s potrebnim podacima (osnovni podaci o proizvođaču, opis i fotografije proizvoda, cijene proizvoda, količine robe, lokacija dostave robe (najbliža trgovina Kauflanda) te rok dostave) na: trgovacka.roba@kaufland.hr.

Trgovački lanac Tommy

Iz Tommya kažu da su proizvodi domaćeg porijekla važan dio njihove ponude. Ovaj trgovački lanac posebno je važan za južni dio RH, jer pokriva gotovo cijelu Dalmaciju, uključujući i otoke. 

U ovim iznimnim okolnostima pozivaju proizvođače koji bi željeli započeti suradnju s Tommyjem, da im se direktno jave u vezi otkupa proizvoda. Napominju da im je cilj razvijati trajne i kontinuirane odnose s dobavljačima.

Kontakt Tommyja - telefon: 021/600-572 ili e-mail: otkupopg@tommy.hr

Trgovački lanac Ribola

Ribola se danas nalazi među 20 najvećih hrvatskih trgovaca robom široke potrošnje, a članica je i grupacije Ultragros, udruženja hrvatskih trgovačkih kuća i važna karika distribucije roba na području srednje Dalmacije.

I oni pozivaju sve zainteresirane proizvođače na suradnju kako bi plasirali proizvode kroz njihove prodavaonice.

Kontakt Ribole - telefon: 091/222-1384 ili e-mail: info@ribola.hr

NTL - Narodni trgovački lanac

I NTL grupacija koja posluje putem 1.500 prodajnih mjesta, poziva proizvođače voća i povrća. Uvjeti otkupa su jednostavni - roba mora biti svježe ubrana te zapakirana u urednu i odgovarajuću ambalažu. Javiti im se možete na jedan od donjih kontakata.

Kontaktirajte NTL na e-mail: vip@ntl.hr ili na telefone:

  • Zagreb: 01/2451-475
  • Metković: 020/685-468
  • Osijek: 031/226-621
  • Rijeka: 051/256-368
  • Virovitica: 033/726-113
  • Čakovec: 040/390-238

Nadamo se da će se ovoj inicijativi pridružiti i drugi trgovački lanci i potrošači, kao impuls pomoći domaćoj proizvodnji u ovim kriznim vremenima.

Smatrate da Vaša tvrtka treba biti na ovom popisu?

#kupujmodomaće


Tagovi

Koronavirus Otkup od malih proizvođača Konzum PIK Vinkovci Interspar Vrtovi Hrvatske Marinada OPG


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]