Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prekršajni sud
  • 07.03.2019. 12:05
  • Varaždinska, Varaždin

Traktorist se sukobio s komunalnom redarkom, sad mora platiti kaznu

Mladi poljoprivrednik kažnjen je zbog remećenja javnog reda i mira.

Foto: Pixabay/GoranH (ilustracija)
  • 2.557
  • 223
  • 0

Na Prekršajnom sudu u Varaždinu, mladi poljoprivrednik Tomislav (25) proglašen je krivim zbog izazivanja incidenta dok je traktorom orao zemlju na području Dravske ulice u Velikom Bukovcu kod Ludbrega. Kako piše podravski, ujedno je i kažnjen zbog remećenja javnog reda i mira te mora platiti 780 kuna.

Mladog poljoprivrednika tereti se da je napao općinsku komunalno-poljoprivrednu redarku koja ga je željela upozoriti da mora počistiti zemlju koja je s pluga padala na prometnicu. On tvrdi da nije kriv, ali sud je na koncu povjerovao redarki i svjedocima.

Kako navodi podravski, događaj se zbio potkraj listopada 2017. oko 13 sati. Mladog traktoristu, komunalna redarka htjela je, ispričala je na sudu - zamoliti da nakon završetka posla počisti nanose zemlje koje je nanio plugom na cestu. No, on je, svjedočila je na sudu - sišao s traktora i počeo vikati na nju te je u jednom trenutku gurnuo prema plugu. Uplašena je otišla po načelnika, no, dodala je, ni njezin povratak s načelnikom mladog traktoristu nije omeo. "Čak je, dok je okretao traktor, skoro zahvatio načelnika općine, pa smo vidjevši kako se ponaša pozvali policiju", rekla je na sudu.

Optuženi poljoprivrednik, pak, rekao je da mu je redarka rekla da je nanio na zemlju smeće. To, tvrdio je, nije bila istina i rekao joj je da to nije točno, a do prepirke je došlo kad mu je rekla da će ga kazniti. "Nisam joj htio dati osobnu iskaznicu i pitao sam je: ‘Tko si ti? Tko te poslao? Ajde, sjedni u auto i odi odavde’! Prilikom razgovora sišao sam s traktora i nalazio se pored nje. Nakon toga ona je otišla, međutim za kratko vrijeme se vratila s načelnikom općine, a ubrzo zatim su pozvali i policiju. Točno je da sam tom prilikom vikao na nju, međutim nije istina da sam je odgurnuo", branio se Tomislav na sudu, opisuje podravski.

Proglašen je krivim, a čega ga i komunalna prijava za nanošenje zemlje s oranice na javnu cestu.


Izvori

Podravski list


Tagovi

Prekršajni sud Traktorist Komunalni red


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]