Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PickUp
  • 03.10.2017. 12:00

Toyota Hilux, udoban pickup za pomoć u poljoprivredi

PickUp vozila stvorena su za pomoć u poljoprivredi. Nova konstrukcija šasije i karoserije Toyote Hilux osigurava čvrstoću u kombinaciji s upečatljivim novim dizajnom.

Foto: toyota.hr
  • 1.580
  • 68
  • 0

Prošle godine Toyota je na tržište pustila osmu generaciju Hiluxa, vozila koje se desetljećima uspješno snalazi na svim mogućim terenima i koji od početka prodaje 1968. godine ostavlja svoj trag kamo god krenuo Toyota Hilux dolazi u tri modela - Comfort od 201.800 kuna, City od 264.500 kuna i Executive čija cijena kreće od 294.500 kuna.

Nova konstrukcija šasije i karoserije osigurava čvrstoću i kombinaciji s upečatljivim novim dizajnom, unutrašnjost visoke kvalitete uz poboljšane kapacitete vuče čini novi Toyota Hilux vrhunskim pick-up vozilom - automobilom dizajniranim za rad u najtežim uvjetima i kao takvim stvorenim za pomoć u poljoprivredi.

Važno je napomenuti da od 1. siječnja 2017. izmjenama posebnih poreza za motorna vozila u segmentu pick-up vozila s duplom kabinom, obračun trošarina izračunava se temeljem snage motora odnosno prema kW, umjesto prema emisiji CO². To znači da je Hilux u odnosu na prošlu godinu povoljniji čak i do šezdeset tisuća kuna što će obradovati sve one kojima je potrebno snažno i čvrsto gospodarsko vozilo za svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Čvrstina i šire podvozje

Jer upravo njegova čvrstina je ono po čemu se ovaj automobil razlikuje od drugih sličnih u klasi. Tako je Hilux bio na Antartici, osvojao vulkane, istraživao Amazonu i bio na Sjevernom polu, da bi se prošle godine opet popeo na pobjedničko postolje relija Dakar i tako proslavio završni plasman među prva tri. S dužinom od 5.33 metra nije baš najpogodniji pick up za male seoske puteljke, ali to nadoknađuje 6-stupanjski automatski mjenjač koji se jako dobro slaže s 2,4-litrenim turbodizelašem D-4D sa 150 KS.

Nova verzija Toyote Hilux odlikuje se novim ovjesom koji pruža udobnost u vožnji kakva se može očekivati od vrhunskog SUV-a i kombinira je sa snagom radnog konja. Možete ga natovariti s još više tereta za posao ili užitak, koristeći najveću dopuštenu težinu prikolice od 3.5 tone za izvedbe s jednostrukom i Extra kabinom (3,2 tone za dvostruku kabinu), nosivost vozila od 1 tonu i povećanu površinu. Šasija i karoserija Hiluxa su nanovo rekonstruirani da bi osigurali čvrstoću, a snažnije, šire podvozje nudi bolju zaštitu. Svi sklopovi na Hiluxu izrađeni su da izdrže najstrože testove. Nova šasija pridonosi i poboljšanoj upravljivosti i udobnosti vožnje, nadopunjavajući novi ovjes i prijenosne omjere mjenjača.

Praktično, udobno i oku ugodno vozilo

Hilux odlikuje Toyotin specifičan dizajn u svom najhrabrijem izdanju, pun izraženih oblika i oštrih kutova koji naglašavaju njegovu inteligentnu čvrstoću. Sve, od izbočene maske hladnjaka do mišićavih lukova kotača i dinamičnih bokova izražava plemenitu snagu ovog vozila. Kromirani pojas uzduž prozora i široka ponuda naplataka naglašavaju njegovu privlačnost te je riječ o vozilu koje nije samo praktično i udobno već i nadasve lijepo.

Dodatno, ne treba zaboraviti prednosti kupovine pick upova financijskog tipa - zbog statusa gospodarskog vozila ova se kategorija priznaje kao porezno priznati trošak, a plaćeni PDV koristi se kao odbitak pretporeza.

Foto: toyota.hr


Fotoprilog


Tagovi

Toyota Hilux PickUp Gospodarska vozila


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.