Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 29.03.2016. 10:30

Tko je točno mladi poljoprivrednik?

Tko je točno mladi poljoprivrednik i na koje mjere se može javljati u sklopu EPFRR?

Foto: Xilius/bigstockphoto.com
  • 5.325
  • 196
  • 0

Mladi poljoprivrednici mogu koristiti niz operacija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj EPFRR. Prije svega tu je operacija 6.1.1. koja je namijenjena samo mladim poljoprivrednicima.

Maksimalna potpora je 50 tisuća eura, a intenzitet potpore je 100%. Definicija mladog poljoprivrednika u operaciji 6.1.1. je sljedeća:

Mladi poljoprivrednik je osoba starija od 18 i mlađa od 40 godina na dan podnošenja Zahtjeva za potporu, koja posjeduje odgovarajuća stručna znanja i vještine te je po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljena kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva.

Koja su ograničenja za mlade poljoprivrednike?

Osim toga, postoje sljedeća ograničenja. Korisnik ne smije biti registriran kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu te na kraju ulaganja (36 mjeseci od odobrenja projekta) mora imati odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Prema Pravilniku - osim operacije 6.1.1., mladi poljoprivrednik može koristiti i sve ostale operacije ako zadovoljava ostale uvjete natječaja, a sigurno najzanimljivije operacije su 4.1.1. i 4.1.2. koje se odnose na ulaganja u fizičku imovinu u poljoprivrednom gospodarstvu. Mladi poljoprivrednici prema važećem pravilniku imaju 20% veću potporu u navedenim operacijama.

Foto: Xilius/bigstockphoto.com


Tagovi

Mladi poljoprivrednici EPFRR Mjere ruralnog razvoja


Autor

Josip Vrbanek

Više [+]

Josip od 2011. godine sudjeluje u pripremi i izvedbi investicija privatnih poduzetnika te ima iskustva na više od 50 realiziranih projekata u sklopu programa ruralnog razvoja (IPARD i EAFRD) te vinske omotnice. Kada se ne bavi EU fondovima, pomaže obiteljskoj vinariji u kojoj je stekao stručno znanje i iskustvo u području vinogradarstva i vinarstva.


Partner

Georg d.o.o.

Ulica Divka Budaka 1D, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 4444 396, e-mail: info@georg.hr web: http://www.georg.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]