Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnički pregled
  • 22.11.2015. 18:00

Tehnički pregled i edukacija traktorista

Kontrolorima koji su u općini Gola, provjeravali tehničku ispravnost traktora, priključili su se i prometni policajci te podsjetili poljoprivrednike na preduvjete sigurne vožnje.

  • 636
  • 65
  • 0

U prekodravskoj općini Gola, kontrolori Stanice za tehnički pregled, na terenu su provjeravali ispravnost traktora kako vlasnici za to ne bi morali odlaziti u 20-ak kilometara udaljenu Koprivnicu.

Provjera svjetala i kočnica i skidanje blata s kotača

Tom prigodom službenici koprivničke Postaje prometne policije, poljoprivrednicima su održali i predavanje na temu Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora. Posebno su im skrenuli pozornost na odgovorno ponašanje u prometu, češće obavljanje dnevnih preventivnih pregleda traktora i priključnih vozila, posebno svjetala i kočnica te podsjetili da upravljanje traktorom i poljoprivrednim strojevima te konzumiranje alkohola, ne ide jedno s drugim.

Skrenuli su im i pažnju na obavezu uklanjanja blata s kotača, neposredno prije uključivanja vozila sa zemljane na asfaltiranu cestu, što je posebno važno za vrijeme ovakvih, kišovitih dana.

Kradljivci izbjegavaju registrirane bicikle

Na kraju tribine, prisutnima je rečeno i da preventivno sprečavaju kaznena djela teških krađa na način da obavezno zaključavaju vozila i kuće, da ne ostavljaju torbice, mobitele i druge vrijedne stvari u vozilima, posebno na lako vidljivim i dostupnim mjestima te da zaključavaju bicikle i obave njihovu registraciju koja se u Koprivnici obavlja već tri godine. Jer, pokazalo se u praksi, ukradene registrirane bicikle je lakše pronaći i vratiti vlasnicima.

Izvor: PU Koprivničko-križevačka


Tagovi

Prekodravlje Općina Gola Tehnički pregled Traktori Koprivnica Poljoprivrednici Prometovanje traktorima Priključna vozila Svjetla Kočnice Alkohol Uklanjanje blata Registracija bicikla


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.