Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 10.11.2017. 15:00

Švicarac AEBI radi i na terenima nagiba 70%

AEBI TT281 stvoren je za rad na brdovitim terenima velikih nagiba (i do 70%!) koje lako svladava zahvaljujući svojoj snazi i stabilnosti!

Foto: Renata Prusina
  • 4.088
  • 132
  • 0

AEBI TT281 stvoren je za rad na brdovitim terenima velikih nagiba (i do 70%!), kao i teškim (kamenitim), ali i osjetljivim (skliskim) terenima, koje lako svladava zahvaljujući svojoj snazi i stabilnosti, u što su se članovi Toty žirija imali priliku uvjeriti testirajući toga "švicarca", a gdje drugdje nego u švicarskim planinama, u kojima je i nastao.

Marketinški stručnjaci Aebija, pod geslom "Naše iskustvo-vaš benefit!", naglašavaju kako ovaj kompaktni višenamjenski moćni stroj dinamične i karakteristične pojave baštini 40-godišnju tradiciju i iskustvo Aebi Terratrack platforme. Ističu kako je TT281 prvi nagibni traktor koji ispunjava EU sigurnosne standarde 167/2013 jer ima najbolji raspored težine, najniže težište, konstantan pogon na sva četiri kotača, automatsku aktivaciju parkirnih kočnica i kabinu "orijentiranu" na udobnu i sigurnu vožnju.

Motor EU Stage IV i bestupanjski prijenos

Među posebnostima TT281 svakako je mogućost okretanja prednjeg priključnog vratila i na lijevu i na desnu stranu, kao i mogućnost pomicanja noseće konstrukcije prednjeg priključnog uređaja za 63 cm ulijevo te proširenje razmaka između dvije prednje kuke sa 71,8 na 87cm. Konstrukcija šasije i prednje poveznice povećala je ukupnu težinu traktora za 8% (na 4,5 tona) odnosno opterećenje osovine do 2,6 tona. Za odličnu manevrivost i u gotovo nemogućim uvjetima posebno je zanimljivo neovisno upravljanje prednjim i stražnjim kotačima.

TT281 ima najbolji raspored težine, najniže težište, konstantan pogon na sva četiri kotača

Izvor snage TT281 je R754EU6 model VM motora obujma 2970 cm3 s četiri cilindra i četiri ventila po cilindru, turbopunjačem i unutrašnjim hlađenjem, koji ispunjava zahtjeve EU regulative smanjenja emisije štetnih plinova 4. stupnja (Stage IV). Taj motor razvija nazivnu snagu 80 kW, odnosno 109 konjskih snaga, i maksimalnu brzinu od 2.600 okretaja u minuti, a maksimalni okretni moment od 420 Nm postiže na 1.100 okr./min. Motor je smješten s desne stane kabine s jednostavnim pristupom svim potrebnim dijelovima za svakodnevno održavanje, a preporuka je servis nakon 300 radnih sati. Spremnik goriva je obujma 90 a AdBlue tank 14 litara.

Kad je riječ o prijenosu, TT281 ima bestupanjski prijenos, čije su mehaničke komponente iz Aebi radionice a hidrauličke komponente Bosch Rexroth. Maksimalna brzina traktora je 40 km/h a promjena smjera vožnje je hidraulička (na ručici za vožnju).

Efikasan i štedljiv

Ovaj Toty finalist ima četiri načina rada, optimizirana za specifične poslove - kod cestovne vožnje (100% izlazne snage motora usmjerene na vožnju, a puni okretni moment kod protoka hidraulike 1300 l/min), proporcionalne vožnje (30-70 % snage motora u vožnji, cestovna odnosno proporcionalna vožnja odabire se pritiskom na gumb), rada kosilica (30-70 % snage motora za vožnji, okretni moment na 1.400 l/min) te razbacivača snijega (10-20 % izlazne snage motora na vožnju, puni okretni moment na 2.000 l/min). Automatska kontrola vožnje (Automatic Drive Control ADC) podešavat će konstantno opterećenje motora ovisno o potrebama priključaka. Tako će se, primjerice, kod maksimalnog opterećenja traktora snaga vožnje reducirati, a brzina motora biti povećana čim je smanjena potrebna snaga priključnog vratila.

Upravljanju, osobito za brže okretanje na uvratinama, pomoći će i potpuno automatsko podizanje priključnog stroja te automatske promjene načina upravljanja. Mogućnost pohrane parametara (kalibracije) različitih priključaka uštedjet će vrijeme i povećati kvalitetu rada.

Što se tiče uštede, inteligentna kontinuirana automatska regulacija brzine ventilatora motora, kao i kontinuirana automatska regulacija protoka hidrauličke pumpe rezultira 14% manjom potrošnjom goriva, a 12% većom snagom priključnog vratila.

Ugodna radna sredina

Iako je unutrašnjost kabine relativno tamna, radno je okružje izuzetno ugodno i udobno, a prostranost veća za 11% nego u prethodnom modelu. Kontrolne funkcije ergonomski su raspoređene, višenamjenska ručica za vožnju je integrirana u desnom rukohvatu, a upravljač, kao i sjedalo, podesiv je prema potrebama vozača. Na ručici za vožnju su i sve komande koje vozač treba pri upravljanju strojevima (od promjene smjera vožnje do upravljanja prednje i stražnje hidrauličke dizalice te hidrauličkih ventila).

Sve je pod kontrolom vozačeva palca

U prednju je ploču integrirana i poveća polica za pohranu stvari, držač boce, ali i posebni držač mobitela s mogućnošću njegova punjenja USB utičnicom. Iako je službena razina buke u kabini 79,3 dB(A), što je potvrdilo i mjerenje buke motora s radom malčera slovenskog kolege Dolenšeka, njegovi su instrumenti izmjerili i tihih 74 dB pri najvećem broju okretaja motora bez rada priključnog stroja. Spomenimo i da će radno područje biti odlično osvijetljeno zahvaljujući LED rasvjeti.

Inženjeri AEBI-ja ističu kako je ovo prvi nagibni traktor na svijetu s istovremenim uključenjem svih hidrauličkih funkcija. Sve pod kontrolom vozačeva palca.

Nježan prema podlozi

Kad smo kod hidraulike, TT281 ima glavnu pumpu standardnog protoka 40 l/minuti (u opciji je i 55 l/min). Vanjski su ventili elektronički upravljani, a u ponudi je do tri stražnja priključna ventila. Podizni kapacitet stražnje hidraulike je 1,8, a prednje 2 tone. Stražnja priključna osovina ima brzine 540/750 okr./min, a prednja 540/1.000 okretaja u minuti. Jednostavno i brzo montiranje prednjih i stražnjih priključnih strojeva omogućava njihovu čestu izmjenu, a time i mogućnost eksploatacije ovog traktora za razne poslove kako u poljoprivredi tako i u komunalnim radovima praktično cijele godine.

Traktor je lagan, a snažan s odličnom vučom, ali nježan prema podlozi

Pritisak na podlogu svakog kotača posebno je dobro izbalansiran, što povećava učinkovitost rada na nagibima. T-traction opcija spriječit će proklizavanje prednjih ili stražnjih kotača koji nemaju odgovarajuće protuteže. Moguće je montiranje i dvostrukih kotača i na prednjoj i na stražnjoj osovini, a dostupna je i varijanta s gusjenicama. Traktor je lagan, a snažan i zato, ističu Aebi inženjeri, s odličnom vučom, ali nježan prema podlozi (nema zbijanja tla a čuva se travnjak/pašnjak).

"Švicarac" u brojkama

I, evo, na kraju "švicarca" u brojkama. TT281 dug je 4,09 a visok 2,24 metra, dok mu širina ovisi o kotačima, pa je tako s jednostrukim kotačima 2,11 m širine, a s dvostrukim kotačima 2,66 metara. Međuosovinski razmak je 2,3, a razmak između kotača 1,68 metara, dok je klirens 0,28 m. Kut okretanja je 36,5 stupnjeva, odnosno radijus okretanja 3,3 metra. Težina traktora bez opterećenja je 2,85 t.

Autor: Renata Prusina, Agroglas, Foto: Renata Prusina


Tagovi

Aebi Traktor godine 2018 Tractor of the year Snaga Motor Nagib Brdoviti tereni Automatizam

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]