Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 09.11.2017. 15:00

Svestran MF 5709 - od rada na polju do cestovnog transporta

Massey Ferguson ove godine ima velika očekivanja kada je u pitanju izbor Traktora godine, pa je tako predstavio svoj adut MF 5709 Dyna 4 u kategoriji najsvestranijih traktora!

Foto: Agroglas
  • 1.493
  • 140
  • 0

Massey Ferguson ove godine ima velika očekivanja kada je u pitanju izbor Traktora godine jer su prijavili svoje adute u sve tri kategorije: ratarskoj, svestranoj i specijaliziranoj: nakon žiriranja, ostala su dva predstavnika u specijaliziranoj, voćarskoj i u svestranoj kategoriji gdje se natječu traktori koji svoju primjenu imaju na manjim gospodarstvima te kao drugi traktor na većim stočarskim farmama.

Denis Gruselle, produkt menadžer, predstavio je specijaliziranim novinarima, članovima žirija, potpuno nove modele globalnog traktora MF 5700 Dyna 4: MF5708 i MF5709 dva nova, trocilindrična modela od 85 KS i 95 KS, koji dolaze s poznatim prijenosom Dyna-4 kao standardom, uz mogućnost kabinske suspenzije. Ova dva modela koja će biti predstavljena široj javnosti na ovogodišnjoj Agritechnici u Hanoveru 12. i 18. studenog 2017. godine, izgrađena su na sličnoj, većoj šasiji od postojeće serije MF 5700 Global, a svaki dio podvozja napravljen je tako da podnosi velike napore.

Modeli su opremljeni poboljšanim prijenosom, Dyna-4, i novim ovjesom kabine koji se nudi kao opcija, a namijenjeni su onima koji traže moderan, robusni traktor od 85 KS do 95 KS. Ovi najnoviji modeli rade se u Massey Fergusonovoj nagrađivanoj tvornici u Beauvaisu u Francuskoj te se tako pridružuju postojećim traktorima od 100 KS i 110 KS i dodatno proširuju žalbu serije MF 5700.

Traktori za širok raspon poljoprivrednika

"Ovi novi tricilindrični traktori serije 5700 privući će širok raspon poljoprivrednika koji traže dodatnu učinkovitost i svestranost, osobito za terenske operacije", istaknuo je Campbell Scott, direktor Marketing Services Massey Ferguson, Europe i Bliskog istoka i dodao kako ovi modeli savršeno dopunjuju postojeću MF 4700 Series s robusnim i praktičnim 12x12 ručnim mjenjačem.

Novi su traktori izgrađeni na jakom 2.32 m MF 5700 podvozju, što omogućuje kapacitet podizanja od 4,3 tone i idealno su prilagođeni širokom rasponu potreba poljoprivrednika, od rada u polju do cestovnog transporta jer su opremljeni mnoštvom suvremenih značajki, uključujući hidrauličke kontrole koje olakšavaju cjelodnevni rad.

Novi modeli Massey ferguson traktora jednostavni su za vožnju i upravljanje te predstavljaju izvrstan izbor za poljoprivrednike kojima treba pouzdan, robustan, a opet jednostavan i okretan traktor.

MF 5709 Dyna 4

"Nove značajke, zajedno s nedavno predstavljenom Visio krovnom opcijom, koja osigurava veliku preglednost radnih operacija iz kabine, posebno s prednjim utovarivačem, dodatno poboljšavaju osobine traktora dok prijenos, Dyna-4, s četiri brzine, osigurava izvrsnu kontrolu nad ovim robusnim i ekonomičnim radnim konjima", istaknuo je Gruselle i dodao kako su napravili Dyna 4 prijenos manjim tako da se može ugraditi i u manje traktore.

Gruselle je objasnio kako je Dyna-4 vrlo učinkovit mjenjač koji pruža klasičnu, jednostavnu i praktičnu kontrolu od 16 brzina naprijed i isto toliko za vožnju unatrag s četiri brzine Dynashift (powershift) u četiri raspona. Brzina "puzanja" nudi se kao opcija. S mogućnošću četiri promjene brzine tijekom rada u svakom stupnju prijenosa, Dynashift nudi krajnju jednostavnost rada, a vozač može izabrati hoće li koristiti lijevu ručicu pokraj upravljača ili T- ručicu na upravljačkoj konzoli s desne strane.

Mogućnost ugradnje AutoDrive-a

Uz sve to, ovaj model nudi i mogućnost ugradnje AutoDrive gdje se prijenos i brzine mijenjaju automatski, ovisno o opterećenju i brzini motora te se odabire najbolje postavke za performanse traktora i ekonomičnost potrošnje goriva. AutoDrive ima dvije mogućnosti - auto drive power - sustav se automatski namješta na 2.000 okretaja te Auto drive eco koji radi na 1.500 okretaja. S prijenosom Dyna-4 dolazi i dodatna mogućnost praktične kočnice-ler osobine gdje ova izvrsna kontrola uvelike poboljšava i olakšava rad prilikom utovara, a jednostavno se aktivira prekidačem. Kad god su kočnice pritisnute, taj prekidač zadržava neutralnu poziciju, što znači da operator treba koristiti samo jednu pedalu.

Novi modeli Massey ferguson traktora jednostavni su za vožnju i upravljanje

I na kraju, ali ne manje bitno, novi ovjes kabine omogućuje udobnost, posebice pri višesatnom radu, a zasniva se na potpuno mehaničkom sustavu koji koristi dva bloka za podupiranje kabine na prednjoj strani, a par opruga postavljenih na dva stražnja kuta dodatno ublažava udarce. Također, Panhard šipka na stražnjim oprugama osigurava lateralnu stabilnost, koja se kombinira s vertikalnim prigušivanjem te tako nudi ovjes u tri dimenzije: gore, dolje i bočno. Mehanički sustav ne zahtijeva angažman rukovatelja, pri čemu se amortizeri i opruge postavljaju na unaprijed određene razine.

Autor: Roberta Sorić, Agroglas, Foto: Agroglas


Tagovi

Massey Ferguson Traktor MF 5700 Dyna 4 Traktor godine 2018 Tractor of the year Snaga Motor Voćarstvo Farme


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]