Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 27.02.2020. 10:50
  • Osječko-baranjska, Jagodnjak

Sudar traktora i automobila, zbog istjecanja goriva zapalila se oba vozila

Srećom, sudar, a potom i požar koji je buknuo na oba vozila, završio je bez ozlijeđenih osoba.

Foto: Facebook/Dvd Dvd Jagodnjak
  • 21.036
  • 1.677
  • 0

Srećom bez ozlijeđenih osoba završio je sudar traktora i osobnog automobila u kojemu je zbog istjecanja goriva došlo i do zapaljenja obaju vozila. 

Prema onome što je doznao portal baranjainfo, do nesreće je došlo u utorak, 25. veljače, oko 14 sati u Ulici Borisa Kidrića u Jagodnjaku. Traktorist je, navode, skretao s ceste u dvorište, no u trenutku skretanja osobni automobil ga je krenuo pretjecati. U sudaru je oštećen rezervoar traktora te je zbog curenja goriva došlo do požara. Zapalila su se oba vozila.

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Jagodnjak, a na teren je izašla i JPVP Grada Belog Manastira. Točan uzrok i odgovornost za ovu nesreću utvrdit će policijski očevid. 

Nažalost, ovaj slučaj nije jedini. U studenom 2018., u Jakšiću je došlo do trostrukog sudara u kojemu je ozlijeđen vozač traktora. Oko 17 sati, kod skretanja prema Bertelovcima, sudarili su se traktor, Opel Mokka i Opel Astra požeških registarskih oznaka. Prema onome što se tada doznalo, oba su automobila išla iz pravca Požege prema Jakšiću. U susret im je vjerojatno naišao traktorist i vozač Mokke je udario u traktor. Okrenuo se nekoliko puta na cesti.

"Što se i kako dogodilo nikome nije jasno. Evo i sam vozač ne zna otkud se traktor stvorio", ispričali su tada šokirani mještani za portal pozega.eu. Traktor je od siline udarca gotovo prepolovljen. 

Slično se dogodilo i u kolovozu te godine. Traktor kojim je upravljala ženska osoba kretao se iz Požege prema Alilovcima. Vozačica je krenula skretati ulijevo na poljski put, ali je u tom trenutku vozač VW Caddyja požeških registarskih oznaka krenuo obilaziti traktor te je došlo do strašnog udarca. Od siline udarca traktor je puknuo doslovno popola. Dio traktora s motorom odletio je desetak metara dalje i zaustavio se pored Caddyja koji je odbačen u putni kanal te završio na krovu. 

U srpnju 2018., u Međimurju, vozač traktora čakovečkih registarskih oznaka, s pridodanim radnim priključkom (drljača), krećući se kolnikom iz smjera juga u smjeru sjevera, skretao je ulijevo prema kolnom ulazu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne vodeći računa o položaju vozila te smjeru kretanja. 

"Zbog toga je u traktor udario teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka s pridodanom poluprikolicom, s kojim je pretjecanje, na dijelu ceste gdje je to horizontalnom prometnom signalizacijom zabranjeno, obavljao 23-godišnjak s područja grada Preloga, a koji se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Nakon udara traktor je odbačen van kolnika ulijevo gdje je udario u betonsku ogradu te se prevrnuo", navela je tad PU međimurska.


Tagovi

Nesreća Prometna nesreća Traktor Požar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰