Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Premium farm
  • 21.11.2014. 16:00

Strogo kontrolirani uvjeti na farmi peradi

Predstavljeni proizvodi prve komercijalne farme na kojoj se perad uzgaja u strogo kontroliranim uvjetima.

  • 527
  • 27
  • 0

Poljoprivredno godpodarstvo Orehovec u suradnji s tvrtkom Metro Cash&Carry predstavili su 19. studenog 2014. godine proizvode prve komercijalne farme na kojoj se perad uzgaja u strogo kontroliranim uvjetima.

Farma se nalazi u mjestu Veliki Bukovec, a u vlasništvu je Marinke i Željka Orehovca. Godišnji kapacitet ove farme je 9.000 ptica koje su brandirane kao Premium farm.

OPG Orehovec

Na kvalitetu i okus mesa utječu čimbenici poput genetskog porijekla, starosti, tova te sastava hrane. Tijekom razvoja branda Premium farm odabrane su posebne pasmine peradi koje su uzgajane u prirodi, u okruženju bez zagađenja industrije i prometa s najmanje dva metra kvadratna slobodnog prostora po ptici. Prehrana je u potpunosti biljnog porijekla s visokim udjelom žitarica, a uzgoj u prosjeku traje oko 80 dana, dvostruko dulje nego u intenzivnom uzgoju.

Do sada su se slobodnim uzgojem peradi ugalvnom bavila mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva pa je organizacijom ovakve proizvodnje na farmi postignut značajan korak naprijed u slobodnom uzgoju peradi te njegovoj dostupnosti na tržištu velikom broju kupaca. No obitelj Orehovec ne namjerava se ovdje zaustaviti. U planu im je širenje kapaciteta farme kako bi u budućnosti mogli snabdijevati i veleprodajne centre pa i distribuirati proizvode u inozemstvo.


Tagovi

Farma peradi Kontrolirani uvjeti uzgoja PG Orehovec Marinka i Željko Orehovec Premium farm Genetsko porijeklo Intenzivni uzgoj OPG

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]