Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veliki požar
  • 13.07.2022. 19:00
  • Šibensko-kninska, Zaton, Rasline

Stravičan požar ne jenjava, iz Zatona i Rasline mještane evakuiraju brodicama

Na terenu u zaleđu Šibenika je 150 vatrogasaca, a angažirana je i vojska.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
  • 780
  • 129
  • 0

Vatrena stihija u zaleđu Šibenika ne jenjava.

Kako javlja Hrvatska vatrogasna zajednica, na požaru kod Zatona trenutno je angažirano oko 150 vatrogasaca. Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u pripravnost su stavljeni vatrogasci iz Primorsko-goranske i Karlovačke županije, a upućeno je i 25 vojnika na čuvanje požarišta u Raslini kao i pripadnici Ličko-senjske županije s vozilima i opremom.

"Požar je zahvatio dio kuća i vozila, a puše jaka tramuntana koja otežava gašenje. Vatrogasci i zračne snage nastavljaju braniti objekte", navodi HVZ. 

Brodicama prema Bilicama trenutno se evakuiraju stanovnici Zatona i Rasline.

Evakuacija službeno nije proglašena, a svi oni koji su otišli, otišli su na svoju ruku, rekao je za Šibenik.in Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

"Od punoljetnog i fizički sposobnog stanovništva očekujemo, molimo ih da budu u svojim domovima i pomognu u obrani od vatre", naglasio je za ovaj portal dodajući da je situacija nešto bolja, ali ovako ozbiljne ugroze za stanovništvo nije bilo u posljednjih deset godina

Na putu za Šibenik je i premijer. 


Tagovi

Požar Evakuacija Zaleđe Šibenika HVZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]