Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Propusnice
  • 31.03.2020. 14:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Stožer civilne zaštite OBŽ: Propusnice i ako nemate OPG, ali imate vinograd, voćnjak

Upozoravam građane da ne koriste ovu mogućnost da bi išli na vikendice i pri tome nosili opremu za roštiljanje i sve ono što nije sukladno mjerama koje su na snazi. Tu zlouporabu nećemo tolerirati, naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 3.911
  • 320
  • 0

Nemate OPG, ali imate voćnjak, vinograd ili neko drugo poljoprivredno zemljište i trebate propusnicu? Moći ćete je dobiti, najavio je danas načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović

"Propusnice će se izdavati i onima koji nemaju OPG, ali imaju voćnjak, vinograd ili neko drugo poljoprivredno zemljište. No, upozoravam građane da ne koriste ovu mogućnost da bi išli na vikendice i pri tome nosili opremu za roštiljanje i sve ono što nije sukladno mjerama koje su na snazi. Tu zlouporabu nećemo tolerirati", naglasio je Ivanović, navodi se u priopćenju ovog Stožera. 

Načelnik Stožera ove županije, ali i dožupan pozvao je lovce i ribolovce da budu još malo strpljivi jer se radi na prijedlogu kako njih pustiti u prirodu i pod kojim uvjetima, naravno u suradnji s lovačkim i ribolovnim savezima Osječko-baranjske županije.

Kome je potrebna propusnica - pojašnjenja za OPG-ove i ribare-obrtnike

Podsjetio je i da je Nacionalni Stožer civilne zaštite jučer dostavio uputu u kojoj se tumači pojam poljoprivredne ljekarne, a koji podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vrtni centri, rasadnici te trgovine rezervnih dijelova za strojeve počinju s radom

"Ova uputa bila je intencija našeg stožera cijelo vrijeme i to je dobra vijest za sve poljoprivrednike. Rekli smo na početku svega ovoga da ćemo voziti na dva kolosijeka, zdravstvenom i civilnom te voditi brigu o svim segmentima našeg društva, a poljoprivreda je sastavni dio našeg kraja", zaključio je Ivanović. 


Tagovi

Propusnice OBŽ Stožer civilne zaptite Goran Ivanović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).