Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Propusnice
  • 31.03.2020. 14:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Stožer civilne zaštite OBŽ: Propusnice i ako nemate OPG, ali imate vinograd, voćnjak

Upozoravam građane da ne koriste ovu mogućnost da bi išli na vikendice i pri tome nosili opremu za roštiljanje i sve ono što nije sukladno mjerama koje su na snazi. Tu zlouporabu nećemo tolerirati, naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 3.932
  • 320
  • 0

Nemate OPG, ali imate voćnjak, vinograd ili neko drugo poljoprivredno zemljište i trebate propusnicu? Moći ćete je dobiti, najavio je danas načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović

"Propusnice će se izdavati i onima koji nemaju OPG, ali imaju voćnjak, vinograd ili neko drugo poljoprivredno zemljište. No, upozoravam građane da ne koriste ovu mogućnost da bi išli na vikendice i pri tome nosili opremu za roštiljanje i sve ono što nije sukladno mjerama koje su na snazi. Tu zlouporabu nećemo tolerirati", naglasio je Ivanović, navodi se u priopćenju ovog Stožera. 

Načelnik Stožera ove županije, ali i dožupan pozvao je lovce i ribolovce da budu još malo strpljivi jer se radi na prijedlogu kako njih pustiti u prirodu i pod kojim uvjetima, naravno u suradnji s lovačkim i ribolovnim savezima Osječko-baranjske županije.

Kome je potrebna propusnica - pojašnjenja za OPG-ove i ribare-obrtnike

Podsjetio je i da je Nacionalni Stožer civilne zaštite jučer dostavio uputu u kojoj se tumači pojam poljoprivredne ljekarne, a koji podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vrtni centri, rasadnici te trgovine rezervnih dijelova za strojeve počinju s radom

"Ova uputa bila je intencija našeg stožera cijelo vrijeme i to je dobra vijest za sve poljoprivrednike. Rekli smo na početku svega ovoga da ćemo voziti na dva kolosijeka, zdravstvenom i civilnom te voditi brigu o svim segmentima našeg društva, a poljoprivreda je sastavni dio našeg kraja", zaključio je Ivanović. 


Tagovi

Propusnice OBŽ Stožer civilne zaptite Goran Ivanović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]