Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EC-Steer
  • 10.05.2022. 16:30

Steketee okvir za širu primjenu kultivatora - ima kamere i joystick

Može se koristiti na bilo kojem priključku za okopavanje pretvarajući ih u radne strojeve s joystickom ili kamerom za detekciju redova.

Foto: Lemken
  • 577
  • 51
  • 0

Iz Lemkena dolazi novi inovativni paralelni okvir Steketee EC-Steer koji se može koristiti na bilo kojem priključku za okopavanje odnosno kultivaciju pretvarajući ih u radne strojeve s joystickom ili kamerom za detekciju redova.

"Jednostavna je to opcija za poljoprivrednike koji žele nadograditi svoju postojeću tehnologiju okopavanja ili se prebaciti na drugi sustav", navodi Lemken u svom priopćenju.

Naime, ovaj se okvir priključuje u tri točke, što omogućuje precizno upravljanje tijekom rada s otvorenim stabilizatorima donje poluge na traktoru. "Nikakvi se bočni pomaci ne prenose između vozila i okvira upravljača", pojasnili su iz ove tvrtke.

Dostupne su dvije verzije

Vozači upravljaju strojem iz traktora pomoću upravljačkog joysticka ili sustava Ic-Light kamere koja omogućuje priključku da razlikuje redove kultivirane biljke na temelju različitih nijansi zelene ili RGB spektra boja. Kao rezultat toga on može raditi automatski na udaljenosti dva centimetra od biljke.

Ovako izgleda Steketee okvir (Foto: Lemknen)

"Paralelni upravljački okvir dostupan je kao dio standardnih strojeva Steketeea ili samostalna jedinica koje se može koristiti za nadogradnju svih ostalih strojeva za okopavanje", napomenuli su iz Lemkena.

Ovaj okvir dolazi u dvije verzije. EC-Steer 7 prikladan je za strojeve težine do 2.5 tone i radne širine do 6 metara. Njegov otvoreni način priključivanja u tri točke ima prednost da se kamera može postaviti centralno na okvir kako bi se pokrilo široko vidno polje. Druga verzija je EC-Steer 9 s ojačanim okvirom koja je prikladna za veće strojeve s radnom širinom do 9 metara i težinom do 4 tone.


Tagovi

Lemken EC-Steer Steketee Okopavanje Kultivator Okvir


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com