Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 04.02.2009.

Starom Gradu donirano 5.000 sadnica vinove loze

Akcija "Jedan oglas – Jedna sadnica"

  • 596
  • 29
  • 0

Zahvaljujući akciji "Jedan oglas - Jedna sadnica" portala nekretnine.net, pokrenutoj u svibnju 2008. godine, Starom Gradu na otoku Hvaru donirano je 5.000 sadnica vinove loze plavac mali. Plavac mali je prva sorta po raširenosti i gospodarskoj važnosti u proizvodnji autohtonog crnog vina. Ovom donacijom nekretnine.net potpomogle su obnavljanju opožarenih područja otoka Hvara.

U akciji Jedan oglas - Jedna sadnica za svaki predani oglas na stranici www.nekretnine.net, u razdoblju od 5. svibnja do 6. lipnja 2008. godine, osigurana je jedna sadnica vinove loze plavac mali za poljoprivrednike Starog Grada na otoku Hvaru. Za vrijeme trajanja akcije prikupljeno je točno 4.754 oglasa, a portal nekretnine.net, dio Oglasnik grupacije, donirao je Starom Gradu 5.000 sadnica.

"Iskreno se nadamo da je ova akcija barem malo doprinijela razvoju gospodarstva, te očuvanju i zaštiti prirode. Portal nekretnine.net i Stari Grad ovim se putem još jednom zahvaljuju svima koji su uvidjeli važnost akcije i predajom oglasa donirali sadnicu za obnavljanje opožarenih područja", izjavio je Zoran Šapić, predstavnik portala nekretnine.net.

Poglavarstvo Starog Grada dodijelilo je sadnice poljoprivrednicima putem javnog natječaja raspisanog 4. rujna 2008. godine, a sama podjela sadnica obavljena je 30. siječnja u Starom Gradu. Podjeli sadnica prisustvovali su predstavnici portala nekretnine.net i predstavnici Starog Grada. Visko Haladić, gradonačelnik Starog Grada, tom je prigodom izjavio: „Zadovoljstvo nam je što je za ovu hvale vrijednu akciju Oglasnika d.o.o. odabran upravo Grad Stari Grad na otoku Hvaru. Ovo je idealna prlika za unapređenje atraktivnih obradivih površina starigradskog polja, koje se od prošle godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske prirodne i kulturne baštine.

Svakako treba naglasiti da, zahvaljujući uspješnoj suradnji s portalom nekretnine.net, promoviramo najznačajniju i najzaštićeniju autohtonu sortu plavca malog. Grad Stari Grad, koji inače sufinancira poljoprivrednike nabavkom sadnica, presretan je što je sudjelovao u realizaciji čitavog projekta i što su poljoprivrednici besplatno dobili sadnice za čiju je sadnju izabrano odlično vrijeme. Ono što sada najviše želimo je da plavac mali za 3-4 godine urodi dobrim vinom i ukusnom kapljicom autohtone sorte plavca malog“.

Stari Grad gotovo svake godine strada od požara tijekom ljetnih mjeseci, a borba s vatrenom stihijom uglavnom je otežana zbog vjetra i brdovitog položaja stradalih područja. Šteta uzrokovana brojnim požarima ima velike posljedice za same otočane, ali i za cjelokupno hvarsko gospodarstvo. Upravo zato je, od oko 130 sorti vinove loze koliko ih Hrvatska ima, izabran plavac mali - prva sorta po raširenosti i gospodarskoj važnosti u proizvodnji autohtonog crnog vina.


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

25. Savjetovanjem uzgajivača koza i ovaca i 9. savjetovanjem uzgajivača konja započeli su 1. Dani hrvatskog stočarstva 👉🐮🐑🐏🐎 Proglašen je i šampion izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva - kozji svježi sir u vosku s biberom i češnjak... Više [+]