Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 28.07.2022. 13:30

Srpski poljoprivrednici u nedjelju izlaze na ulice, najavili prosvjede u cijeloj zemlji

Prosvjede su najavili i uredno prijavili policiji na cijelom području države.

Foto: IZOPS
  • 589
  • 374
  • 1

Poljoprivrednici u Srbiji izlaze na ulice. Prijavili su prosvjed na području cijele zemlje za nedjelju, 31. srpnja u 10 sati.

"Ministarstvo poljoprivrede nas je telefonski obavijestilo da ministar nije u mogućnosti odgovoriti na sporna pitanja. Tako da se prešla crvena linija. Bez obzira na njihova daljnja postupanja, upravni odbor donio je odluku da se organiziraju prosvjedi", kažu iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije.

Kako podsjećaju, tamošnji ministar Branislav Nedimović se nedavno sastao s predstavnicima Inicijative, gdje su mu iznijeli zahtjeve i dali rok za realizaciju od tjedan dana.

Sedam dana je prošlo. 

Naime, ponudio im je tada pomoć da se uvede moratorij na otplatu kredita kojima poljoprivrednici financiraju proizvodnju, ali i da će pokušati odgoditi plaćanje zakupa državnih oranica, jer ga proizvođači ne mogu zbog suše platiti. 

Također, upozorili su da gube tri dinara (0,19 kn) po kilogramu sa sadašnjom cijenom pšenice, jer je otkupna 35 dinara (2,24 kn), a proizvodna 38 (2,44 kn). Kako su naveli, sve ispod 45 dinara (2,88 kn) za kilogram je malo. Ministar im je tada obećao i ispuniti zahtjev da premija za mlijeko ponovo bude 15 dinara (0,96 kn) po litri.  

Iz udruženja su na svojoj Fejsbuk grupi objavili i da će održati sastanak kako bi se dogovorili oko koordinacije po općinama.

Također su naveli da odbijaju podršku svih političkih stranaka i političara pojedinačno, jer kako kažu, prosvjed nema političku notu i on je izraz bunta nezadovoljnih poljoprivrednika.


Tagovi

Branislav Nedimović Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije Sastanak Prosvjed


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]