Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonski proizvodi
  • 29.08.2022. 15:50

Slavonske delicije i u zrakoplovima? Kušati ih mogu putnici Croatia Airlinesa

Nastavljajući projekt HTZ-a "Hrvatska puna okusa", osmišljena je paleta proizvoda - obroka za letove CA-a koji prezentiraju tradicionalne slavonske specijalitete.

Foto: Martina Popić
  • 200
  • 95
  • 0

Putnici na svim domaćim i međunarodnim linijama Croatia Airlinesa (CA) mogu na kušati slavonski zalogaj, rekao je u ponedjeljak direktor komercijalnih poslova CA-a Slaven Žabo na prezentaciji istoimenoga projekta CA-a i Hrvatske turističke zajednice u osječkoj zračnoj luci.

Nastavljajući projekt HTZ-a "Hrvatska puna okusa", osmišljena je paleta proizvoda - obroka za letove CA-a koji prezentiraju tradicionalne slavonske specijalitete, rekao je Žabo.

"Kroz paletu obroka koje nudimo putnicima u poslovnom i ekonomskom razredu na svim domaćim i međunarodnim linijama, CA kroz slavonske zalogaje predstavlja tradicionalne začine i proizvode te regije", rekao je Žabo.

Podsjetio je na sličan projekt ostvaren u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba tijekom kojega je kroz zagrebačke obroke tijekom Adventa predstavljena gastro scena Zagreba i regije.

S projektom se krenulo 1. kolovoza i trajat će četiri mjeseca, rekla je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić

"Riječ je o projektu koji i kroz okuse poziva na obilazak destinacija, jer je jedna od prvih asocijacija na Slavoniju upravo dobra hrana", rekla je.

Objašnjava da je "Slavonski zalogaj" dio platforme projekta HTZ-a "Hrvatska puna okusa", a da se u njemu nalaze krekeri na bazi kukuruza i crvene paprike, kao asocijacija na Baranju, fiš i svi okusi iz suhomesnatih proizvoda, namaz od čvaraka, kulen, ukiseljeno povrće i suvremena interpretacija deserta - slavonske šape.

Veličine paketa su razne, tako da krekeri idu na kraćim domaćim linijama, a veliki paket na duljim međunarodnim letovima.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako će 600 tisuća ljudi moći kušati slavonski zalogaj na putu do svojih odredišta.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Slavonske delicije Croatia Airlinesa Ivana Jurić Slaven Žabo Ivan Anušić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dolaze prvi plodovi 🥰🥒💚 uspješno se izborili s mrmcima 💪