Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rekonstrukcija Vlade
  • 12.01.2023. 12:20
  • Grad Zagreb, Zagreb

Slavonija ostala bez ministrice, Dalmacija dobila dvojac - hoće li sad obnova Banije krenuti?

Premijer Plenković napravio je još jednu izmjenu u svome timu. Vjerujete li da slijedi (prava) obnova potresom uništenog područja i bolja iskorištenost EU fondova?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
  • 323
  • 88
  • 0

U Vladi, dakle, imamo dva nova ministra.

Riječ je, kako je poznato, o Branku Bačiću koji zamjenuje Ivana Paladina na čelnom mjestu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te Šimi Erliću koji je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU bio državni tajnik smijenjene ministrice Nataše Tramišak. 

Odluku o još jednoj rekonstrukciji izvršne vlasti donio je premijer Andrej Plenković, a razloge objasnio - povjerenjem. Naime, naveo je da mu je kad bira članove svoje vlade to najvažnija stvar. 

I dok je Paladina naveo da je svoj odlazak najavio premijeru prije otprilike 2 mjeseca te da je zapravo riječ o zajedničkoj odluci, Tramišak je istaknula da ju Plenković ne vidi u svome timu, a ona ne vidi razloge za to. Između ostalog, poručila je da se vraća u Sabor, a da je "HDZ preživio puno toga, smjene različitih ministara, ali i premijera". 

Ovim smjenama na "dobitku" je Dalmacija s obzirom da je Bačić rođeni Dubrovčanin, a Erlić Zadranin dok je Slavonija ostala bez ministra/ice, Osječanke Tramišak. Paladina je inače rođeni Riječanin. 

A sad nam ostaje vidjeti hoće li se obnova Banije/Banovine (kako vam draže) ubrzati, pa i Zagreba te kakva će biti iskorištenost EU sredstava. 

Što vi mislite, hoće li se napokon potresom uništeno područje obnoviti? Odgovorite nam i u anketi. 


Tagovi

Vlada Rekonstrukcija vlade Novi ministri


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]