Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prvenstvo Osječko-baranjske županije u oranju
  • 05.05.2017. 15:00

Sklizović i Miličić oranjem pobijedili i nevrijeme

Najbolji orači u Osječko-baranjskoj županiji su Mihael Sklizović iz Rakitovice u kategoriji oranja s plugom ravnjakom, dok je najbolji u kategoriji premetnjaka pobijedio Zrinko Miličić iz Radikovaca.

  • 9.075
  • 834
  • 0

Po izuzetno teškim uvjetima, povremeno jakoj i prejakoj olujnoj kiši u biti su pobjednici svih sedam hrabrih orača, doista pravih majstora. Orali su na parceli u mjestu Bilje, u Baranji na cesti prema Osijeku i sigurno su bili zanimljiva atrakcija prolaznicima na jednoj od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj.

Mihael Sklizović orao je dvobrazdnim plugom ravnjakom i traktorom Deutzh fahr, a asistirao mu je Mihael Mrganić iz Lacića. Zrinko Miličić natjecao se trobrazdnim premetnjakom i traktorom Massey Ferguson, a asistentica mu je bila Maja Međurečan iz Donjeg Miholjca.

U kategoriji premetnjaka imali smo još natjecatelja. Trobrazdnim premetnjakom i traktorom John Deere natjecao se Habjanovčanin Tomislav Kaluđer uz asistenciju suseljanina Marka Rešetara. Stjepan Mojzeš imao je dvobrazdni plug i traktor Landini na ovom natjecanju a pomagao mu je Mato Čalić, također iz Podgorača.

Matej Đurmiši iz Rakitovice također je bodove pred komisijom skupljao plugom ravnjakom vozeći traktor John Deere uz asistenciju Valentina Falamića. Bilje je predstavljao Jozo Marić kojem je pomagao sin Karlo, a njihov plug je bio petobrazdni plug i traktor John Deere. Željko Tomičić iz Osijeka uz asistenciju Tomislava Koturića orao svojim dvobraznim plugom i traktorom IMT 549.

Osječko-baranjska županija, Udruga natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije, općina Bilje i Savjetodavna služba organizatori su bili toga 14. po redu županijskog natjecanja orača.


Fotoprilog


Tagovi

Bilje Oranje Traktor Natjecanje. John Deere Landini


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer