Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 03.08.2021. 09:30
  • Splitsko-dalmatinska, Seget Gornji

Situacija kod Segeta Gornjeg bolja, opožareno 550 ha borove šume, niskog raslinja i trave

Gorjela je borova šuma, nisko raslinje i trava, a vjetar i nepristupačan teren otežavali su gašenje ovog najzahtjevnijeg požara u dosadašnjoj sezoni.  

Foto: HVZ
  • 123
  • 359
  • 0

Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta, prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica riječi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića o dosad najzahtjevnijem požaru u ovoj sezoni koji je izbio jučer u 10:15 sati kod Segeta Gornjeg. Gorjela je borova šuma, nisko raslinje i trava. 

Trenutno procijenjena opožarena površina iznosi 550 ha, a od 06:05 sati radi pomoći u gašenju stigla su i dva zrakoplova Canadaira. 

"Tijekom noći je došlo do razbuktavanja te je vatra zaprijetila i objektima. Angažirali smo odmah i dodatne snage s makarskog područja. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca sve brzo stavljeno pod kontrolu te nema opasnosti za ljude i imovinu", naglasio je Tucaković.

Na zahtjev vatrogasaca od 01:00 sati zatvorena je za sav promet cesta D 8 od benzinske postaje Perić do rotora za Novi Čiovski most. U 02:40 angažirane su dodatne vatrogasne snage, a ukupno je do sada u gašenju sudjelovalo 194 vatrogasca sa 49 vatrogasnih vozila.

Požari kod Drinovaca i Zadra 

HVZ javlja i da je jučer tijekom popodneva ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Drinovaca pri čemu je opožarena trava, nisko raslinje i makija na površini od 10 ha. Na intervenciji je sudjelovalo 27 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila, lokaliziran je u 18:47 sati, a ugašen u 06:30.

I ŽVOC Zadar jučer je popodne, točnije u 16:57, zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora u gradu. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 0,72 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je ugašen u 18 sati. 


Tagovi

Požar Seget Gornji Najzahtjevniji požar Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić