Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Mjera 5
  • 10.02.2016. 15:00

Sisačko-moslavačkoj županiji 27,5 milijuna kuna

Iz sredstava Programa ruralnog razvoja, Sisačko-moslavačkoj županiji je isplaćeno 27,5 milijuna kuna za razminiranje triju gradova i četiri općine.

Foto: pixabay.com
  • 320
  • 41
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je Sisačko-moslavačkoj županiji 27.595.567,53 kuna u okviru Mjere 5 Programa ruralnog razvoja RH, a unutar operacije 5.2.2. Razminiranje poljoprivrednog zemljišta.

Sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) obavljeni su radovi na razminiranju površina na području gradova Gline, Petrinje i Siska te općina Sunja, Topusko, Gvozd i Dvor. Inače, Sisačko-moslavačkoj županiji je za potrebe razminiranja odobren 91 milijun kuna čime se planira razminirati 13.425,522 četvorna metra površina, ugovor o čemu su župan Ivo Žinić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec te predstavnici tvrtki MK Deming d.o.o. iz Čakovca, Heksogen d.o.o. iz Dubrovnika i Titan d.o.o. iz Požege, potpisali u rujnu prošle godine.

U sklopu operacije 5.2.2. prihvatljivi korisnici su jedinice područne (regionalne) samouprave odnosno županije, a intenzitet potpore iznosi do 100 % ukupno prihvatljivih troškova koji obuhvaćaju pretraživanja i razminiranja poljoprivrednih površina.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Sisačko-moslavačka županija Razminiranje Mjera 5 Ivo Žinić Dražen Jakopec


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.