Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoapoteka Cortina
  • 15.04.2015. 18:00
  • Primorsko-goranska

Sakupljanje ambalaže u Primorsko-goranskoj županiji

Obavijest Savjetodavne službe za poljoprivrednike.

  • 68
  • 3
  • 0

Ponavljamo obavijest o terminu prikupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Primorsko-goranske županije.

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom C.I.A.K. d.o.o. prikuplja ambalažni otpad sredstava za zaštitu bilja u srijedu 22. travnja 2015. godine. Organizatori ističu da će se u akciji prikupljanja CROCPA EKO MODEL u 2015. prihvaćati isključivo prazna ambalaža tvrtki proizvođača i uvoznika članova Udruge CROCPA, koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima besplatan povrat ambalaže te zbrinjavanje otpada. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena.

Tvrtke članice CROCPE u 2015. su: Agroteks, AgroChem Maks, BASF, Croatia Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.

Pozivaju se poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije, koja moraju imati ovjereni Prateći list kao dokaz da su sredstava za zaštitu bilja zbrinuli na propisani način, da u srijedu 22. travnja 2015. godine, dođu od 09.00 do 11.00 sati s ambalažom u dvorište Poljoapoteke Cortina, Novo naselje bb, Mavrinci na Čavlima te da je predaju predstavnicima ovlaštene tvrtke.

Prihvaća se isključivo prazna kontaktna odnosno primarna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice, a sekundarna i tercijarna ambalaža, koja nije bila u doticaju s proizvodom, može se odložiti u spremnike za otpad predmetnih materijala.

Poljoprivrednike koji imaju više od cca 100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca 1 m3) molimo da je ne dovoze na navedenu lokacije, već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na telefon: 01/3463-521 ili e-mail: ciak@ciak.hr koja će organizirati preuzimanje ambalaže na njihovoj lokaciji.

Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji donese otpad bez Pratećeg lista i Deklaracije neće biti prihvaćen.

Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina.

PDF:

Primjer pravilno popunjenog Pratećeg lista za otpad:

http://www.ciak.hr/Portals/Ciak/aktualno/pravilni_prateci.pdf

Formular Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada:

http://www.ciak.hr/Portals/Ciak/aktualno/Deklaracija%20o%20fizikalnim%20i%20kemijskim%20svojstvima%20otpada.pdf

Više informacija o projektu možete pogledati na www.crocpa.hr

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Prateći list Chromos Agro Savjeti BASF Narodne novine Primorsko-goranska županija Dow AgroSciences Savjetodavna služba Preporuke Syngenta Agro C.I.A.K. d.o.o. Agroteks Belchim Crop Protection Florel


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Slavonski poljoprivrednici danas su traktorima stigli u središte Đakova, ispred Župne crkve Svih Svetih, gotovo na samom korzu. #prosvjed
Uskoro više!
Foto: Željka Rački-Kristić