Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akcija Prateći list
  • 07.05.2015. 18:00
  • Brodsko-posavska

Sakupljanje ambalaže SZB u Brodsko-posavskoj županiji

Obavijest Savjetodavne službe za poljoprivrednike.

  • 105
  • 4
  • 0

Mreža skupljanja ambalažnog otpada CROCPA i tvrtka C.I.A.K. d.o.o. i u svibnju nastavljaju s organiziranim prikupljanjem ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja.

Stoga pozivamo poljoprivrednike iz Brodsko-posavske županije, da se odazovu akciji.

RASPORED:

  • 14. svibnja 2015., PPK d.o.o. Nova Gradiška, Urije bb, Nova Gradiška od 8:00 do 11:00 sati
  • 19. svibnja 2015., Poljoprivredna zadruga Prvča, Maloprodajno mjesto 6, 108. Brigade ZNG br. 3, Sibinj od 8:30 do 11:30 sati, Agronom d.o.o., J. Piškovića bb, Gornja Vrba od 12:00 do 14:00 sati

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro, i Stockton.

"Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena! Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail: ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Mara Maglić, dipl. ing. agr.


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti CROCPA C.I.A.K. Ambalažni otpad Brodsko-posavska županija Nova Gradiška Sibinj Gornja Vrba Mara Maglić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.