Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alexander Tkachev
  • 11.05.2021. 07:30

Sa 660.000 ha bivši ministar poljoprivrede je najveći zemljoposjednik u Rusiji

Alexander Tkachev i njegova tvrtka Agrocomplex zauzeli su vodeće mjesto kada je u pitanju vrijednost vlastitog zemljišta, koje je procijenjeno na oko 980 milijuna eura.

Foto: Depositphotos/MaykovNikita
  • 5.739
  • 557
  • 1

Bivši ruski ministar poljoprivrede, Alexander Tkachev je sa 660.000 hektara jedan od najvećih zemljoposjednika u Rusiji. 

Tkachev i njegova obitelj vlasnici su holdinga Agrocomplex koji je prema Forbesu zauzeo vodeće mjesto kada je u pitanju vrijednost vlastitog zemljišta, koje je procijenjeno na oko 980 milijuna eura.

Nasamarili male

Za vrijeme mandata ovog ministra u 2017. godini, stotinjak poljoprivrednika iz regije Krasnodar prosvjedovalo je kako bi upozorili da se ondje odvija prava pljačka, a državne službe ne poduzimaju ništa. Njihov pokret pod motom "Pristojni farmeri" (Вежливых фермеров, nap.a.), zahtijevao je sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi ga nagovorili da zaustavi grabež zemlje i korupciju u toj regiji.

U tom području, poznatom po uzgoju žitarica, poljoprivredni su giganti, kako piše agrarheute, krali zemlju i usjeve od malih zemljoposjednika. Služili su se ilegalnim trikovima kako bi ih nasamarili, poput krivotvorenja kupoprodajnih ugovora s potpisima ljudi koji su umrli. Osim toga, pišu, podmićivali su suce, policajce i zaposlenike gradske uprave. Poljoprivrednicima je čak prijetio i zatvor, a bili su prisiljeni prodati svoje zemljište velikim korporacijama poput Agrocomplexa.

Inače, taj je holding 1993. godine osnovao otac bivšeg ministra. Danas on obuhvaća ukupno 60 tvrtki koje se bave biljnom i proizvodnjom stočne hrane, stočarstvom i proizvodnjom mliječnih proizvoda te hortikulturom i preradom.

Tkachev se sa svojih 660.000 hektara nalazi među prvih sto najvećih zemljoposjednika na svijetu prema kojem je jedan od globalno najbogatijih ljudi, Bill Gates sa svojih 100.000 hektara - mala beba.


Tagovi

Rusija Bivši ministar Zamljoposjednici Alexander Tkachov Agrocomplex Mali poljoprivrednici


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Odvojite 15-ak minuta vremena i popunite anketu vezanu za položaj žena u ruralnim sredinama. Dostupna je na linku 👉 https://t.ly/Dmxc1
Foto: Depositphotos/budabar