Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštitna sredstva
  • 08.05.2024. 15:40

S tržišta se povlače i četiri insekticida na osnovi djelatnih tvari spinetoram i spirotetramat

Riječ je o insekticidima namijenjenim suzbijanju štetnika u vinogradarstvu, voćarstvu te povrćarstvu, ukrasnom bilju i ukrasnom grmlju.

Foto: Depositphotos/kiewith (ilustracija)
  • 7.637
  • 414
  • 0

Uz tri sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari triflusulfuron, s hrvatskog se tržišta povlače i tri na osnovi djelatne tvari spinetoram.

Riječ je o sredstvima dostupnim pod trgovačkim nazivima: Radiant, Delegate 250 WG i Exalt 25 SC tvrtke Corteva Agriscience Croatia d.o.o, kojima je registracija ukinuta 30. lipnja 2024.

Na tržištu Republike Hrvatske dopušta se promet, distribucija i korištenje postojećih zalih do 30. prosinca 2024. godine, a zbrinjavanje, skladištenje i korištenje postojećih zaliha sredstava za zaštitu bilja do 30.  prosinca 2025. 

Riječ je o insekticidima namijenjenim suzbijanju štetnika u vinogradarstvu, voćarstvu te povrćarstvu, ukrasnom bilju i ukrasnom grmlju.

Tri sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari triflusulfuron povlače se s hrvatskog tržišta

Također, Ministarstvo poljoprivrede obavještava da se s tržišta povlači i jedno sredstvo za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari spirotetramat.

Tako je sredstvu Movento tvrtke Bayer AG ukinuta registracija za stavljanje na tržište s datumom 30. travnja 2024.

Prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha bit će dozvoljena do 30. listopada 2024., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 30. listopada 2025.

Riječ je o insekticidu namijenjenom suzbijanju štetnika u voćarstvu, povrćarstvu, vinogradarstvu i na ukrasnom bilju te lukovičastom cvijeću. 


Tagovi

Spirotetramat Spinetoram Ukidanje registracije Povlačenje s tržišta Insekticidi Pesticidi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sirutka ključna komponenta novog sredstva protiv mamurluka?

Znanstvenici su osmislili sredstvo koje bi moglo biti najbolji lijek za mamurluk. Napravljen je od sirutke, nanočestica zlata i šećera, piše sciencealert.  Eksperimenti n...

Više [+]