Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruski embargo
  • 13.08.2015. 15:30

Rusija proširila zabranu uvoza na druge zemlje!

Rusija je dodala Albaniju, Crnu Goru, Lichtenstein i Island na popis zemalja iz kojih je zabranjen uvoz hrane. Poljskoj je ograničen uvoz ribe, a Nizozemskoj cvijeća.

  • 402
  • 48
  • 0

Kako je u četvrtak najavio ruski premijer Dmitrij Medvedev, kao odgovor na sankcije Zapada zbog krize u Ukrajini, Rusija je dodala Albaniju, Crnu Goru, Lichtenstein i Island na popis zemalja iz kojih je zabranjen uvoz hrane.

Ruske sankcije, na snazi do 5. kolovoza 2016., odnosile su se do sada na SAD, Kanadu, Norvešku, Australiju i 28 članica EU-a. Zabrana se odnosi na meso, ribu, mliječne proizvode, voće i povrće.

Zabranjen uvoz poljske ribe

Također je ruska sanitarna služba priopćila kako je uvela zabranu na uvoz konzervirane ribe iz Poljske. Navodi se kako natpis na etiketi ne odgovara sadržaju proizvoda, kada je riječ o energetskoj vrijednosti i sadržaju masnih kiselina. Rusija je ranije zabranila uvoz konzervi sa istom vrstom ribe iz Latvije i Estonije.

Prošireni popis ne uključuje Gruziju, koja nedavno nije željela podržati produljenje Zapadnih sankcija Moskvi. Medvedev je također na sastanku vlade rekao da će Moskva zabraniti samo neke prehrambene proizvode iz Ukrajine 2016. ako stupi na snagu sporazum o pridruživanju između Kijeva i EU-a.

Kontrola uvoza cvijeća

Ruske vlasti odlučile su postrožiti i kontrolu uvoza cvijeća iz Nizozemske, nakon što je sumnja u zarazu biljnim nametnicima krajem srpnja rezultirala privremenom zabranom uvoza.

Moskva je krajem srpnja zabranila uvoz rezanog cvijeća iz Nizozemske, navodeći kao razlog zarazu biljnim nametnicima poput kalifornijskog tripsa, bijele hrđe i duhanskog moljca. Od nadležnih europskih tijela zatraženo je da se obustavi izdavanje fitosanitarnih dozvola za izvoz nizozemskog cvijeća.


Tagovi

Norveška Dmitrij Medvedev Albanija Crna Gora Island Meso Riba Mliječni proizvodi Gruzija Ukrajina Ekonomske regulacije Australija Meso Kontrola uvoza Cvijeće Nizozemska


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]