Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ružica Vukovac
  • 23.01.2016. 12:00

Rečeno mi je da sam zapostavila velike koncerne

Ružica Vukovac je kazala kako je predsjednik Vlade, Orešković, dobro upoznat s teškim stanjem u poljoprivredi.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
  • 3.578
  • 618
  • 0

Ružica Vukovac koja je gotovo do zadnjeg trenutka bila ozbiljna kandidatkinja za ministricu poljoprivrede, današnji je dan provela u Saboru. Novinarima je kazala kako nije nezadovoljna te da je puna nade, ali i očekivanja.

"Išla sam na razgovore s gospodinom Oreškovićem i htjela iskoristiti priliku te mu dati do znanja kakvo je teško stanje u Slavoniji odnosno na terenu općenito, a vezano uz OPG-e i male poljoprivrednike. I zaista je razumio situaciju. Međutim, evo, rečeno mi je da sam zapostavila krupni kapital i velike koncerne. Jasno da prema njima ne mogu biti blagonaklona, jer mi na terenu trebamo itekakve promjene, trebamo zaokret u poljoprivredi, uvažiti male ljude i pomoći im", ističe Vukovac.

Ružica Vukovac nastavlja borbu za male poljoprivrednike

Na pitanje očekuje li da će ministar Romić to raditi, kazala je kako vjeruje da hoće, jer ukoliko želi biti dobar i kvalitetan, morat će naći balans odnosno ravnotežu između malih i velikih, koje do sada nije bilo.

"Veliki se moraju obvezati na kvalitetnu suradnju s malima, jer to je ključ napretka. Što se tiče pridržavanja programa, mislim da će ministar to morati raditi, budući da je to dio sporazuma MOSTA s Domoljubnom koalicijom", istaknula je Ružica Vukovac te dodala kako će se kroz Odbor za poljoprivredu i Sabor, nastaviti boriti za prava malih obiteljskih gospodarstava i kako se nada da će se, uz puno rada, puno toga promijeniti.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell


Tagovi

Ružica Vukovac Slavonija Krupni kapital Veliki koncerni Ministar Romić Odbor za poljoprivredu


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.