Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 21.11.2008.

Reakcije na izbor MF8690 za traktor godine

MASSEY FERGUSON 8690

  • 1.636
  • 75
  • 0

U Europi bi se u taj traktor točio dizel + Ad Blue a kod nas će to biti eurodizel plavi + Ad Blue i traktor će zadovoljiti euro 5 normu . Razlika između toga najnovijeg MF-a i recimo onog susjedova ili mog bi bila u tome da se kod njega u auspuh dodaje ta urea koja neutralizira dobar dio štetnih plinova za okoliš.

Meni je zanimljivo da ima Sisu motor sa euro 5 normom a to se postiže isključivo uz dodavanje dušika u auspuh radi boljeg/čistijeg izgaranja . Dakle još jedan rezervoar stoji na traktoru za Ad Blue kao kod kamiona koji prednjače po tome .

MF već godinama ima bezstupnjevani mjenjač a i 6 brzinski powershift koje Valtra uvodi tek sada a i SISU motori nisu nepoznanica pri MF-u . Jedina prava novost po meni je to što bezstupnjevani mjenjač Valtra izrađuje sama odnosno ne posuđuje ga od Fendta kao što je MF napravio . Da li je to dobar potez pokazati će vrijeme . A naravno da sva ta tehnika mora biti zamotana sa tanjim svežnjem novčanica jer i MF je podosta jeftiniji od Fendta ... da je drugačije slabo bi prodaja išla iako se radi o MF-u koji bolje kotira kod ljudi nego Valtra.

Konačno mi se MF -ova prednja maska sviđa, čak štoviše fantastična je!

Strah me da će ti novi motori koji ispunjavaju euro 5 norme imati jako puno problema sa našim eurodieselom, a pogotovo s plavim dieselom. Mislim da će biti dosta stradavanja bosch pumpi i brizgaljki!

Mislim da ti motori nisu nešto znatno tehnički složeniji od ostalih Fendtovih npr. (njih navodim jer slove kao jedni od onih sto tehnički prednjače), a Euro V normu zadovoljava zbog tog SCR sustava koji ubrizgava otopinu uree u ispuh te tako izgaraju nedovoljno sagorene cestice. Koliko sam ja shvatio ti motori rade i bez tog "AdBlue"-a samo sto onda ne zadovoljavaju euro V normu.

U svakom slučaju MF ugrađuje samo Sisu motore u velikim traktorima a ja osobno ne mogu biti i nisam zadovoljan potrošnjom goriva mojeg 200 ks jakog Sisu motora koji se opet mora biti rečeno pokazao kao jedna od najboljih komponenti traktora ( ako izuzmem potrošnju goriva ) ... dakle sa njim nije bilo nikakvih problema do sada .

Najbolja komponenta bi bila hidraulika ako nekoga baš zanima