Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 21.11.2008.

Reakcije na izbor MF8690 za traktor godine

MASSEY FERGUSON 8690

  • 1.679
  • 75
  • 0

U Europi bi se u taj traktor točio dizel + Ad Blue a kod nas će to biti eurodizel plavi + Ad Blue i traktor će zadovoljiti euro 5 normu . Razlika između toga najnovijeg MF-a i recimo onog susjedova ili mog bi bila u tome da se kod njega u auspuh dodaje ta urea koja neutralizira dobar dio štetnih plinova za okoliš.

Meni je zanimljivo da ima Sisu motor sa euro 5 normom a to se postiže isključivo uz dodavanje dušika u auspuh radi boljeg/čistijeg izgaranja . Dakle još jedan rezervoar stoji na traktoru za Ad Blue kao kod kamiona koji prednjače po tome .

MF već godinama ima bezstupnjevani mjenjač a i 6 brzinski powershift koje Valtra uvodi tek sada a i SISU motori nisu nepoznanica pri MF-u . Jedina prava novost po meni je to što bezstupnjevani mjenjač Valtra izrađuje sama odnosno ne posuđuje ga od Fendta kao što je MF napravio . Da li je to dobar potez pokazati će vrijeme . A naravno da sva ta tehnika mora biti zamotana sa tanjim svežnjem novčanica jer i MF je podosta jeftiniji od Fendta ... da je drugačije slabo bi prodaja išla iako se radi o MF-u koji bolje kotira kod ljudi nego Valtra.

Konačno mi se MF -ova prednja maska sviđa, čak štoviše fantastična je!

Strah me da će ti novi motori koji ispunjavaju euro 5 norme imati jako puno problema sa našim eurodieselom, a pogotovo s plavim dieselom. Mislim da će biti dosta stradavanja bosch pumpi i brizgaljki!

Mislim da ti motori nisu nešto znatno tehnički složeniji od ostalih Fendtovih npr. (njih navodim jer slove kao jedni od onih sto tehnički prednjače), a Euro V normu zadovoljava zbog tog SCR sustava koji ubrizgava otopinu uree u ispuh te tako izgaraju nedovoljno sagorene cestice. Koliko sam ja shvatio ti motori rade i bez tog "AdBlue"-a samo sto onda ne zadovoljavaju euro V normu.

U svakom slučaju MF ugrađuje samo Sisu motore u velikim traktorima a ja osobno ne mogu biti i nisam zadovoljan potrošnjom goriva mojeg 200 ks jakog Sisu motora koji se opet mora biti rečeno pokazao kao jedna od najboljih komponenti traktora ( ako izuzmem potrošnju goriva ) ... dakle sa njim nije bilo nikakvih problema do sada .

Najbolja komponenta bi bila hidraulika ako nekoga baš zanima

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]