Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mitas
  • 29.05.2015. 19:54

Razvoj nema alternative

Danas je Mitas drugi po veličini proizvođač guma za poljoprivrednu mehanizaciju u Europi

  • 836
  • 153
  • 0

Ovoga tjedna, zajedno s još 20-ak kolega novinara iz domene poljoprivrede posjetili smo Mitas, jednu od vodećih tvrtki i njihovu tvornicu proizvodnje guma za poljoprivrednu mehanizaciju.

Direktor prodaje i marketinga Andrew Mabin ispred ovog Češkog branda Mitas, prezentirao je okupljenim najnovija dostignuća u proizvodnji guma za traktore, kombajne i druge potrebe u sektoru agrara.

Mitas je od osnutka 1933. godine do danas prošao put od razvoja do potpune transformacije i afirmacije te danas sa 6 proizvodnih pogona u Češkoj, Srbiji, Sloveniji i SAD-u vodeći je europski proizvođač guma za agro biznis.

U malom mjestu Otrokovice u Češkoj, nalazi se suvremeni pogon koji dnevno proizvede više od 1.000 komada guma, različitih dimenzija i namjena što na godišnjoj razini rezultira brojkom od 42.000 tona guma. To je posljedica dobro organizirane proizvodnje i nedavne investicije od gotovo 40 milijuna eura u suvremene objekte i opremu.

33% europskog tržišta poljoprivrednih guma

Danas je Mitas drugi po veličini proizvođač guma za poljoprivrednu mehanizaciju u Europi i svaka treća prodana guma u ovoj djelatnosti je upravo njihova. Gotovo 50% kombajna koristi njihove gume, a svaki četvrti novi traktor proizveden u Europi opremljen je gumama ovog proizvođača.

Brojni poznati brandovi traktora i kombajna odlučili su svoje nove modele postaviti njihove proizvode, sve redom zvučna imena: Claas, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, Same, Deutz Fahr i ostali.

Više od 10 godina njihove tvornice proizvodile su i Continental gume prema licenci, a budući fokus ove kompanije je potenciranje vlastitih brandove Mitas i Cultor. Od početka 2015. godine Mitas Premium program guma, zamijeniti će njihove dosadašnje Continental gume koje su istih tehničkih svojstava i kvalitete.

PneuTrac koncept

Kako razvoj poljoprivrede mora pratiti i tehnologija tako danas ova tvrtka predstavlja i novi nagrađivani koncept guma po nazivom PneuTrac. Ovaj proizvod želi se pozicionirati negdje između klasičnih guma i gusjenica, uzimajući najbolja svojstva od svakog koncepta. Montiraju se na postojeće felge kao i konvencionalne gume i imaju odlične performanse u prijenosu snage stroja na površinu, a da pri tome manje štete rade u smislu zbijanja zemlje.

Vidljivo je da Mitas ima ozbiljne, dobro razrađene i velike razvojne planove te želju da u perspektivi ojača svoju tržišnu poziciju. Ulaganje, rast i razvoj osnovna su strategija ovog branda, a pitamo se ima li u današnje vrijeme alternative tome?


Fotoprilog


Tagovi

Mitas Gume Češka Continental Traktori Kombajni Pneutrac Otrokovice Andrew Mabin


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]