Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja rakije
  • 30.08.2019. 18:00
  • Dobojska regija, Republika Srpska, Donji Skugrić

Rakijama Monogram dodali i hotel

Obiteljski posao nedaleko Gradačca (BiH) proizvodnji voćnih rakija pridodao i značajne smještajne kapacitete.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.106
  • 82
  • 0

Njihovi kazani rade više od 100 dana na godinu, a samo lani su proizveli 40.000 litara različitih voćnih rakija. Na 35 hektara vlastitih voćnjaka jabuke, kruške, šljive i dunje uzgajaju potrebne sirovine i zaokružuju ciklus uz pomoć ULO hladnjača.

Riječ je o brendu, destileriji i odnedavno hotelu Monogram, koji se nalaze tek 7 kilometara od Gradačca.

"Prema plasmanu danas smo treća destilerija u BiH", rekao nam je Vladimir Kostandinović, direktor prodaje ove obiteljske tvrtke.

Od voća do tržišta prođe minimalno tri godine, a sva rakija odležava u moderno opremljenom podrumu u 160 hrastovih bačava. "Najbolje nam su se pokazala burad od hrasta kitnjaka s juga Srbije", dodaje naš domaćin dok obilazimo proizvodno postrojenje. 

Doznali smo kako njihove rakije najviše idu ka izvozu, ostvare prosječnu izlaznu cijenu od 14EUR-a za litru netto, koje se na ovoj lokaciji proizvode od 1981. godine.

U proljeće ove godine voćnjacima, skladištima, destileriji, podrumu i restoranu dodali su i novoizgrađeni hotel s 80 ležajeva kojime uz restoran kapaciteta 330 mjesta žele zaokružiti ponudu.

Zatekli smo ovdje grupu lovaca iz Italije, a Kostandinović kaže kako stranci čine 90% njihovih gostiju. Njegova supruga, Regina vodi dio hotelskog biznisa ovog imanja prenoseći vlastita iskustva stečena u velikim turističkim kompleksima na Jadranu. 

Noćenje s doručkom ovdje košta cca. 40 EUR-a za dvoje, a prisutni su na vodećim digitalnim servisima za rezervaciju smještaja putem kojih ih gosti lako pronalaze. 


Fotoprilog


Tagovi

Vladimir Kostandinović Monogram Rakija Gradačac


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/