Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PVC Troplex
  • 23.04.2020. 13:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vinkovci

PVC stupovi za povrće, električne pastire i ograde imaju vijek trajanja 80 godina

Koriste se kao oslonac mladim voćkama i povrću, a njihova osnovna prednost je dugotrajnost - nakon ubiranja plodova mogu se spremiti, te se ponovno koristiti u sljedećoj sezoni.

Foto: PVC Troplex
  • 2.604
  • 190
  • 0

Uređujete voćnjak, vrt, ograđujete prostor za životinje, a ne znate odakle krenuti i koji materijal odabrati? Tvrtka PVC Troplex d.o.o. u proizvodnom programu proizvodi od 2005. godine PVC stupove za vinogradarstvo, voćarstvo, ograde, mlade voćke i povrće.

"Proizvod je sačinjen od prvoklasnog ekstrudiranog PVC-a. Cjelokupan proces proizvodnje, od samog ulaska sirovine do konačne izrade odvija se u pogonima naše tvrtke. Kao što na web stranici možete vidjeti, stupce proizvodimo, ovisno o namjeni, u tri debljine - od 22 mm, 35 mm i 80 mm (nosivi stup za žicu)", kažu u ovoj tvrtki.

Iz asortimana izdvajaju stupove za povrće, za električne pastire, ograde te stupove za tunele (mini plastenike)..., a koriste se kao oslonac mladim voćkama i povrću. Njihova osnovna prednost je dugotrajnost - nakon ubiranja plodova mogu se spremiti te se ponovno koristiti u sljedećoj sezoni.

dv
Tvrtka PVC Troplex nudi PVC stupove za vinogradarstvo, voćarstvo, ograde, mlade voćke i povrće

Cijevi za tunele

Iz tvrtke preporučuju jednostavne, čvrste i funkcionalne cijevi od kojih možete složiti tunele (fi 22/2400). Na temelju dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji PVC stupova, koriste tehnologije koje minimalno opterećuju površinu na kojoj su cijevi postavljene, a udaljenost od cijevi do cijevi ovisi o vašim potrebama.

dv
Niski tuneli novi su način intenzivne proizvodnje voća i povrća

Niski tuneli su novi način intenzivne proizvodnje jagode, lubenice ili dinje sa smanjenim rizikom od vremenskih uvjeta. Visine su 40 do 60 cm, a širine 50 do 150 cm.

Uzgoj u niskim tunelima

Na pripremljenu zemlju se postavlja (ukapa) crna folija koja mora dobro prijanjati uz tlo. Na razmak 70-80 cm u redu naprave se otvori u koje se sije sjeme ili sade sadnice te se pokriju plastičnom folijom u vidu niskog tunela visine 50-70 cm. Red od reda udaljen je 80-100 cm.

Otporne PVC stupove koriste i najveće HR vinarije: Idealni za ograde, voćare, povrćare

"Viša temperatura tla pod crnom folijom, dovoljno vlage, pojačana mikrobiološka aktivnost u tlu, daju dobre uvjete za rast i razvoj biljke. Ako su dani topli, tunele treba na bokovima otvarati i vršiti provjetravanje nasada da se spriječi rana pojava bolesti. Polovicom svibnja, kada je biljka zaštićena od mrazeva, folija se skida. Ovaj uzgoj omogućava 10-15 dana ranije plodonošenje, a biljke su otpornije na štetočine i bolesti", savjetuju iz tvrtke.

vd
Povrće ili voće posadite u crnu foliju na koju se stavlja plastična folija za brži rast i razvoj biljke

Dodaju da su folije za niske tunele debljine od 30-60-120 mikrona i u prosjeku širine od 1,00, 2,00 do 2,8 metara. Ona se koristi za jednu sezonu (tijekom zime ili ranog proljeća). Ima visoke mehaničke osobine jer treba izdržati veliko opterećenje i naprezanje tijekom polaganja kao i kasnije u toku vegetacije radi jakih proljetnih vjetrova. Folija za niske tunele treba se koristiti s UVA+IR+AF premazom, jer su mlade biljke osjetljive na visoku relativnu vlagu i kapljice vode, kako bi se spriječio razvoj bolesti na usjevima.

Kao karakteristike PVC stupa iz tvrtke izdvajaju:

  • vijek trajanja cca. 80 godina
  • lagana manipulacija i skladištenje
  • nema bolesti izazvanih truležom
  • proizveden je od iznimno čvrstog i izdržljivog PVC-a
  • UV stabilan
  • neškodljiv
  • dužinu stupića moguće prilagoditi
  • višefunkcionalna kapica
  • pogodan za parnu sadnju
  • ne upija i ne zadržava vlagu

U ponudi imaju uslugu montaže ograda po sistemu ključ u ruke, a za više informacija obratite im se na adresi: M. Ballinga 4, 32100 Vinkovci ili na mobitel: +385 98 825 180.


Fotoprilog


Tagovi

PVC Troplex PVC stupovi Stupovi za vinograd Stupovi za voćarstvo Postavljanje stupova Vijek trajanja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]