Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko hrana svakog dana
  • 22.09.2016. 07:30

Prvašići jedu eko - potpora domaćim OPG-ima!

Cilj ove akcije je dvojak: popularizacija zdravog doručka od ekoloških namirnica kod djece i potpora domaćim ekološkim proizvođačima.

Foto: Imam pravo jesti zdravo, Facebook
  • 2.950
  • 147
  • 0

Ekološki institut Ecologica od 2014. godine provodi projekt popularizacije ekohrane u Hrvatskoj pod nazivom "Eko hrana svakog dana". Ovaj projekt provodi se uz potporu njemačke zaklade za zaštitu okoliša Deutsche Bundes Umwelstiftung i u suradnji s FIBL-om, europskim Institutom za istraživanja u ekološkoj poljoprivredi.

Jedan dio aktivnosti ovog projekta usmjeren je na popularizaciju ekološke hrane kod školske djece. Ovaj dio projekta provodi se pod nazivom "Imam pravo jesti zdravo!" i obuhvaća niz aktivnosti poput radionica, degustacija, susreta s ekološkim poljoprivrednicima te organizacije eko doručka za učenike prvih razreda osnovnih škola. U 2015. godini eko doručak je po prvi puta u Hrvatskoj besplatno dobilo 225 zagrebačkih učenika prvih razreda osnovnih škola. Ove godine akciju ponavljaju u Zagrebu te po prvi puta u Splitu i u Šemovcu, u Varaždinskoj županiji. Ukupno će se podijeliti 500 eko doručaka.

Potpora hrvatskim eko poljoprivrednicima

Eko doručak je zamišljen tako da se prvašićima, na prigodnoj svečanosti podijele kutijice u kojima se nalaze ekološke namirnice koje čine zdrav i uravnotežen doručak. Ovakav eko doručak se pod nazivom BioBrotbox u Njemačkoj organizira već 10 godina gdje se podijeli oko 200.000 kutijica, odnosno gotovo svaki treći prvašić u Njemačkoj dobije eko doručak.

Eko doručak u tri grada i šest škola u Hrvatskoj!

Cilj ove akcije je dvojak: popularizacija zdravog doručka od ekoloških namirnica kod djece i potpora domaćim ekološkim proizvođačima. Sadržaj kutijica za doručak u cjelosti doniraju ekološka obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Hrvatske: Eko Sever, Marica Jug, Repro Eko, Marinka Setnik, Klaudia Krstičević, Šiljeg-Eko Line, Zvonimir Benčić, Dragan Ivica Elez i Zrinka Filipović Dermit.

Svi proizvodi koji će se nalaziti u kutijicama certificirani su ekološki proizvodi biljnog podrijetla: pecivo i keksi od integralnog brašna, mala staklenka džema i meda, mrkva, jabuka i mandarina, sok od jabuke, lješnjaci i suhe smokve. Uz proizvode, djeca će u kutijicama dobiti i prigodne informativne materijale.

Foto: Imam pravo jesti zdravo, Facebook


Tagovi

Eko doručak Eko hrana OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Prozor-Rami počela dvodnevna manifestacija Međunarodni sajam šljive, na kojem sudjeluje oko 90 izlagača iz BiH i RH.🌞💜