Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed svinjogojaca
  • 20.03.2016. 13:30

Prosvjeduju portugalski svinjogojci

Farmeri prosvjeduju zbog uvoza oko 24 tisuće živih svinja iz Španjolske u Portugal svake godine, prema navodima jednog od organizatora.

Foto: Jule_Berlin/bigstockphoto.com
  • 313
  • 106
  • 0

Portugalsko udruženje uzgajivača svinja u petak je prosvjedovalo ispred Ministarstva poljoprivrede u Lisabonu, a u glavni portugalski grad krenuli su s oko 250 kombi vozila punih životinja, žitarica i mesa, piše China-Europe.

Farmeri prosvjeduju zbog uvoza oko 24 tisuće živih svinja iz Španjolske u Portugal svake godine, prema navodima jednog od organizatora.

Najteže svinjogojcima i mljekarima

"Mi proizvodimo samo oko 65% naših potreba", požalio se nacionalnoj televiziji SIC Joao Correia, šef portugalske Konfederacije svinjogojskih udruga.

Prosvjedi su blokirali promet, a policija je zaustavljala kombije od ulaska u Lisabon, a neke od njih i na cesti. Iz udruženja su poručili kako su tisuće svinjogojaca u Portugalu nezaposlene uslijed svinjske krize.

Izvor: China-Europe, Foto: Jule_Berlin/bigstockphoto.com


Tagovi

Svinjogojci Portugal Lisabon Prosvjed Ministarstvo poljoprivrede Uvoz Španjolska Promet Blokada Udruženje Nezaposlenost Svinjska kriza


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P