Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Poljoprivredna mehanizacija
 • 21.06.2013.

Proizvodnja opruga Dežanovac predstavila je mehanizaciju za silažu

Potvrđena kvaliteta strojeva za zelenu liniju

 • 1.253
 • 131
 • 0

Proizvodnja opruga Dežanovac d.o.o. u suradnji sa Poljoprivrednom savjetodavnom službom Sisačko-moslavačke županije organizirala je u Lipovljanima na parceli poljoprivrednog obrta Anđelka Kopeckog demonstraciju rada strojeva za zelenu liniju SIP Šempeter i malčere Ino Brežice. Na cesti za Kraljevu Veliku, nazočnima su po izuzetnim pogodnim vremenskim uvjetima u radu prikazani:

 • bubnjasta kosilica prednja DRUMCUT 300 F radne širine 3m
 • diskasta kosilica prednja SILVERCUT 340 FFC sa prstastom gnječilicom radne širine 3,4m
 • diskasta kosilica stražnja SILVERCUT 300 radne širine 3m
 • rotacijski okretač SPIDER 615 Z PRO radne širine 6m
 • rotacijski sakupljač nošeni STAR 430/12 radne širine ~4,3m
 • rotacijaski sakupljač vučeni s dva rotora STAR 850 PRO radne širine ~8,3m
 • malčer prednji-stražnji EURO 250 radne širine 2,5m
 • malčer komunalni na ruci MKS plus 225, +90º/-65º radne širine 2,25m

Sipove prednje bubnjaste kosilice DRUMCUT imaju visoku poziciju u transportnom položaju što im omogućava veliku okretnost, a istovremeno je njezino težište optimalno približeno traktoru. Dodatni stabilizatori tokom transporta omogućuju vodoravan položaj i stalan nadzor radnih uvjeta. Transportna širina im je ispod tri metra. Amortizeri omogućavaju ravnotežni položaj kosačice i na neravnim terenima, te se kvalitetno prilagođavaju terenu s kutom nagiba lijevo desno plus minus devet stupnjeva.

Stražnje diskaste kosilice SILVERCUT također su vrlo prilagodljive terenu maksimalno čak do plus minus petnaest stupnjeva što omogućuje povezivanje priključka ruke i središnjeg učvršćenja grebena. Ima sigurnosnu spojku za zaštitu od udarca u prepreke. Prstasti kondicioner (FC) dopušta mogućnost podešavanja intenzivnosti gnječenja, a valjkasti (RC) ravnomjerno gnječenje djetelinske krme. U transportnom položaju kosačica je sklopiva za 120 stupnjeva što joj omogućava kvalitetnu preglednost za vrijeme vožnje. SIP je predstavio i rotacijske okretače. SPIDER-230 okretač je sa dva rotora. Ima fiksni priklop i dva gibljiva kotača. Lagane je izvedbe, vrlo je okretljiv i ne zahtjeva puno održavanja. Okretači tipa SPIDER-350 i 400 jednostavno se sklapaju što omogućava idealan transport. Dvo-rotorski sakupljači STAR zbog načina sklapanja rotora i tandem podvozja s parom dodatnih prednjih kotača za rad u nagibu odlično kopiraju teren.

Predstavnici slovenske tvrtke Ino Brežice predstavili su malčer EURO od 40 do 80 KW (55-110 KS) i malčer MKS od 35 do 80 KW (50-110 KS).

Malčer EURO je profesionalan stroj za svestranu primjenu na svim poljoprivrednim površinama i u komunalne namjene. Idealan je za usitnjavanje visoke trave i žbunja na zapuštenim terenima. Konstrukcija malčera je vrlo robusna i predviđena za intenzivno korištenje i drobljenje granja debljine do 6 cm. U standardu je već kombinirani malčer ( prednji-zadnji ). Raspodjela radnih tijela na rotoru u duploj spirali štedi potrošnju energije do 15 %.

Malčer MKS je profesionalan stroj za intenzivan rad. Upotrebljava se u ratarstvu, voćarstvu i za komunalne namjene. Koristi se za usitnjavanje trave i žbunja na zapuštenim terenima i grana do 6 cm. S njim možemo raditi iza traktora i pored traktora, čistiti nasipe i kanale. Radi pod kutom od -65 do + 90º. Malčer MKS možemo koristiti kod malčiranja nasipa u kombinaciji sa prednjim ELITE ili EURO. Tako radimo u jednom prohodu duplu širinu i s time štedimo na vremenu i potrošnji energije. Malčer MKS ima dupli plašt koji se može mijenjati. Raspodjela radnih tijela na rotoru u duploj spirali štedi potrošnju energije do 15 %.

Tradicionalno vrsna organizacija djelatnika Proizvodnje opruga Dežanovac, funkcionalni strojevi u radu poznatih slovenskih tvrtki SIP i INO, lijepo vrijeme i domaćinstvo gospodarstva Kopecki, još su jedan dokaz da dobra suradnja proizvođača i kupaca generira napredak i kvalitetu radova u poljoprivredi.

Autor: Zlatko Pavošević


Tagovi

Poljoprivredna mehanizacija Proizvodnja opruga Dežanovac d.o.o. Malčeri Kosačice Kosilice


Autor

Zlatko Pavošević

Više [+]

Zlatko je ortodoksni Grafičar, dugogodišnji agro empiričar, jedan od osnivača poljoprivrednih časopisa Nova zemlja i Agroglas ... a navija za najbolji poljoprivredni portal ... ili ukratko "iz mire tri Pavoša vire" :)


Partner

Za koga ćete glasati na Parlamentarnim izborima u srijedu, 17. travnja?

934


Glasova: 60

Agrarna stranka 6,4%

Glasova: 134

Domovinski pokret i partneri 14,3%

Glasova: 272

HDZ i partneri 29,1%

Glasova: 12

Javno dobro 1,3%

Glasova: 52

Most i partneri 5,6%

Glasova: 54

Možemo 5,8%

Glasova: 31

Odlučnost i pravednost 3,3%

Glasova: 21

Republika i partneri 2,2%

Glasova: 15

Socijaldemokrati i partneri 1,6%

Glasova: 181

SDP i partneri 19,4%

Glasova: 102

Nitko od navedenih 10,9%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]