Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna pogodba
  • 12.11.2015. 14:40

Prodaja državnog zemljišta u Vodnjanu i općini Marčana

Agencija za poljoprivredno zemljište, izravnom će pogodbom prodati dvije državne parcele koje se nalaze na području istarskih mjesta Vodnjan i Marčana.

Foto: TZ Vodnjan
  • 271
  • 21
  • 0

Na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Agencija za poljoprivredno zemljište obavještava zainteresirane poljoprivrednike o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, izravnom pogodbom. Radi se o parcelama na području Istarske županije, konkretnije:

  • grada Vodnjana i to k.č.br. 977/4 u k.o. Peroj, trstik, površine 0,1565 ha, tržišne cijene 24.961,75 kn te u
  • općini Marčana i to k.č.br. 87/3 u k.o. Krnica, vinograd, površine 0,2500 ha, tržišne cijene od 27.175,00 kn.

Graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva

Poljoprivredno zemljište koje se prodaje, u vlasništvu je države i graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina u Jadranskoj regiji RH nije veća od 0,2 ha. Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe, čije zemljište graniči s ovim državnim površinama. Ukoliko više osoba podnese valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem.

Zahtjevi se podnose u roku 15 dana

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od 05. studenoga 2015. godine. Zahtjev se šalje preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, uz obaveznu naznaku: Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Vodnjana ili općine Marčana.

Detalje obavijesti o prodaji izravnom pogodbom, vezane uz ove parcele, možete pročitati na web stranici APZ-a.

Foto: TZ Vodnjan


Tagovi

APZ Izravna pogodba Državno zemljište Istarska županija Vodnjan Marčana Trstik Vinograd Proizvodno-tehnološka cjelina Jadranska regija Zahtjev Javno nadmetanje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?