Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna pogodba
  • 11.01.2016. 13:30

Prodaja državnog zemljišta u Podravini i Lici

Agencija za poljoprivredno zemljište prodaje dvije državne oranice od kojih je jedna u Podravini, a druga na području Like.

Foto: pixabay.com
  • 643
  • 75
  • 0

Na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Agencija za poljoprivredno zemljište obavještava sve zainteresirane o prodaji izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području:

  • Općine Udbina u Ličko-senjskoj županiji i to k.č.br. 724 u katastarskoj općini Mutilić, oranica površine 0,3669 ha i tržišne cijene od 9.282,57 kn i
  • Općine Rasinja u Koprivničko-križevačkoj županiji i to k.č.br. 416/24 u katastarskoj općini Kuzminec, oranica površine 0,1590 ha, tržišne cijene od 7.747,43 kn.

Poljoprivredno zemljište koje se prodaje, u vlasništvu je države i graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina. Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe, čije zemljište graniči s ovim državnim površinama. Ukoliko više osoba podnese valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od 08. siječnja 2016.. godine. Zahtjev se šalje preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, uz obaveznu naznaku: "Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Udbina ili općine Rasinja".

Detalje obavijesti o prodaji izravnom pogodbom za područja navedenih općina možete pročitati ispod teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Izvori

Agencija za zemljište


Tagovi

Izravna pogodba Udbina Ličko-senjska županija Rasinja Koprivničko-križevačka županija Katastarska općina Javno nadmetanje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Navodno i mrežica za žbuku i fasadu jednako dobro štiti voćkice od divljih životinja. Pa eto, ako tko zna - neka piše u komentar ;)