Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna pogodba
  • 04.12.2015. 13:10

Prodaja državnog zemljišta u Istri

Izravnom pogodbom bit će prodane tri čestice državnog zemljišta na području grada Buja i općine Motovun.

Foto: Grad Buje
  • 207
  • 9
  • 0

Na temelju zakona o poljoprivrednom zemljištu, Agencija za poljoprivredno zemljište obaviještava sve zainteresirane o prodaji izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Istarske županije i to:

  • grada Buja, k.č.br. 1138/2 u k.o. Momjan, oranica, površine 0,1108 ha, tržišne cijene od 27.013,04 kn i
  • općine Motovun, k.č.br. 447 u k.o. Kaldir, oranica i voćnjak, površine 0,1681 ha, tržišne cijene od 24.004,68 kn i k.č.br. 2568/1 u k.o. Kaldir, oranica, površine 0,1636 ha, tržišne cijene od 24.572,72 kn.

Poljoprivredno zemljište koje se prodaje, u vlasništvu je države i graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina u Jadranskoj regiji RH, nije veća od 0,2 ha. Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe, čije zemljište graniči s ovim državnim površinama. Ukoliko više osoba podnese valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od 25. studenoga 2015. godine. Zahtjev se šalje preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, uz obaveznu naznaku: "Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Buja/Općine Motovun".

Detalje o prodaji izravnom pogodbom za područja navedenih istarskih mjesta možete pročitati na stranici APZ-a dok su obavijesti o prodaji dostupne ispod teksta.

Foto: Grad Buje


Dokumenti


Tagovi

Buje Motovun Istarska županija Izravna pogodba Jadranska regija Javno nadmetanje Momjan Kaldir


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić