Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno nadmetanje
  • 08.12.2015. 17:30

Prodaja državnog zemljišta na sjeveru Hrvatske

Izravnom pogodbom, prodaju se dvije državne oranice, od kojih se jedna nalazi u Zagrebačkoj, a druga u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Foto: Općina Gradec
  • 331
  • 27
  • 0

Na temelju zakona o poljoprivrednom zemljištu, Agencija za poljoprivredno zemljište obavještava zainteresirane poljoprivrednike o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, izravnom pogodbom. Riječ o parcelama na području:

  • Općine Gradec u Zagrebačkoj županiji i to k.č.br. 613 u katastarskoj općini Haganj, oranica, površine 0,3345 ha, tržišne cijene od 13.094,34 kn i
  • Općine Sveti Ivan Žabno u Koprivničko-križevačkoj županiji i to k.č.br. 4306/2 u katastarskoj općini Novi Glog, oranica, površine 0,8056 ha, tržišne cijene od 24.124,50 kn.

Rok za dostavu zahtjeva 15 dana

Poljoprivredno zemljište koje se prodaje, u vlasništvu je države i graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina u Kontinentalnoj regiji RH, nije veća od jednoga hektara. Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe, čije zemljište graniči s ovim državnim površinama. Ukoliko više osoba podnese valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od 27. studenoga 2015. godine. Zahtjev se šalje preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, uz obaveznu naznaku: Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, na području općine Gradac ili Sveti Ivan Žabno.

Više o prodaji možete pročitati na web stranici APZ-a, a detalje o predmetnim nekretninama u obavijestima ispod teksta.

Foto: Općina Gradec


Dokumenti


Tagovi

Izravna pogodba Državno zemljište Gradec Sveti Ivan Žabno Javno nadmetanje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Kakve su šanse Agrarne stranke na političkoj sceni i parlamentarnim izborima?

547


Glasova: 197

Dobre su im šanse, hrvatski poljoprivrednici zaslužuju posebnu stranku. 36,0%

Glasova: 282

Šanse su im male. 51,6%

Glasova: 68

Ne zanima me, neću politiku u svoju butigu. 12,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priprema njive za novu sezonu sadnje krumpira.